Kettőt egy csapásra – válogatottakkal erősítettek a kolozsváriak


A vasutasok tavasszal bombaerős kerettel próbálják megszerezni zsinórban harmadik bajnoki címüket.

Zsinórban harmadik bajnoki elsőségére hajt a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata. Dan Petrescu vezetőedző legénysége jelenleg Spanyolországban készüli a tavaszi hadjáratra, méghozzá egyre erősödő kerettel. A vasutasok gárdája eddig sem volt gyenge, a napokban viszont két válogatott játékos is csatlakozott hozzájuk Ibériában.

Egyikük a 46-szoros román válogatott Alexandru Chipciu, aki megunta, hogy felsértette a hátát az Anderlecht kispadja. Amennyiben viszont félretesszük a maliciózus hangnemet, el kell ismernünk, nem véletlenül fizetett a FCSB-nek a most 30 éves brailai játékosért 2016-ban 2 millió eurót a belga rekordbajnok. Ahol első szezonjában alapembernek számított, a másodikban viszont kölcsönadták a Sparta Prágának. Hiába játszott rendszeresen a cseheknél is, nem tartottak rá igényt, így visszatért Brüsszelbe – ahol az ősszel egyetlen percet sem töltött a pályán.

A háromszoros román (a FCSB-vel) és egyszeres belga bajnok Chipciu a pálya jobb oldalán, védőként vagy szélsőként érzi jól magát. A Gazeta Sporturilor azonban tudni véli, hogy Petrescu elsősorban jobb oldali belső középpályásként számít a transfermarkt.de által 800.000 euróra taksált játékosra, ahol az Argentínába hazatérő Emmanuel Culiót pótolhatja. Az egyedüli romániai sportnapilap szerint Chipciu havi bére 20.000 euró lesz, szemben az Anderlechtnél kapott évi 600.000 euróval.

A másik új szerzemény a 21 éves Denis Ciobotariu, aki a Dinamótól érkezik potom 150.000 euróért. A többszörös utánpótlás-válogatott is bevethető a védelem jobb szélén, de elsősorban középső védő. Akárcsak édesapja, a korábbi 32-szeres román válogatott Liviu Ciobotariu, aki pályája csúcsán a Dinamóban, a belga Standard Liege-ben, Monsban és Royal Antwerpenben is játszott. Jelenleg pedig Libanon szövetségi kapitánya.

A 650.000 euróra taksált Denis Ciobotariu 2024-ig írt alá, fizetése pedig havi 12.000 lesz. A Dinamónál ezerötszázat kapott, írja szintén a Gazeta Sporturilor.

A rovat legfrissebb hírei