Csíki gólokkal brassói győzelem


Erdélyi rangadóval vette kezdetét a jégkorong Erste Liga középszakasz.

Pikán összecsapással, erdélyi rangadóval, vette kezdetét a jégkorong Erste Liga középszakasza. A felsőházban érdekelt Csíkszeredai Sportklub a Brassói Coronát fogadta. A mérkőzés felvezetéseként az Erste Liga díjazta az alapszakasz kanadai táblázatának első helyezettjét Joshua Shallat, illetve a Csíkszeredai Sportklubot, akik megkapták az alapszakasz elsőségért a Bíró László-vándorserleget. Az ünnepélyes kezdést követően, a jégen már nem volt ennyire kedélyes a helyzet és a csapatok egymásnak feszültek.

Kiegyensúlyozott első perceket a rangadó, hogy a hetedik perc elején egy eladott korongból lefordúljon a Brassói Corona és Bíró Gergő révén megszerezze a vezetést. A játék képe a továbbiakban sem változott: a Sportkkub igyekezett, de a lövések, a passzok pontatlanok voltak, míg a túloldalon Tőke remekelt a kapuban. A vendégek viszont jól lendültek ellentámadsokba, kellemetlen perceket okozva a csíki védelemnek, de miként Tőke úgy Adorján is a helyén volt. A 16. percben közel két percig kettős emberelőnybe találta magát a Brassó, de remekelt a csíki védelem. A hajrá már nem hozott nagyobb helyzeteket, a mezőnyharc volt a jellemző.

Hasonló mederben folytatódott a második felvonás, miként az első. A Sportklub igyekezett diktálni a tempót, helyzeteket kialakítani, de ez meddő mezőnyfölénynek bizonyult. A brassóiak pedig remekül kontráztak és a 28. percben Péter B. ugrott ki szólóban, amelyet értékesített kettőre duzzasztva előnyüket. Azonnal szépíthetett volna a Sportklub, de előbb Pyett, majd McLean hagyott ki ordító ziccert. A folytatásban a kék-fehérek előnybe kerültek, de Tőke bravúrt bravúrra halmozott. Az utolsó percekre ráfordúlva kiegynlítődött a játék képe, majd emberelőnyben fejezte be a Corona a harmadot és úgy is kezdik a záró felvonást.

A záró felvonás áthúzódó emberelőnnyel indult, majd egy újabb fórt kaptak a brassóiak, akik viszont nem tudtak mit kezdeni a hazaiak védekezésével és Adorján is a helyén volt. A 45. percbe belépve Brophey vette a vállára a hazaikat és a kékvonalat átlépve hatalmas bombagóllal hozta fel mínusz egyre csapatát. A folytatásban a Sportklub a négysorrol visszaállt a háromra és hatalmas tempót kezdett el diktálni. Sorjába jöttek a helyzetek, de azokat rendre túlcifrázták a sportolók és az agyszerű megoldások helyett rendre a bonyolúltabbakat választották. Még így is valóságos tűzijáték alakult ki sokszro Tőke kapuja előtt, aki viszont nagy napot fogott ki és minden lövést hatástalanított és amikor már ő is verve volt, akkor a játékszer a gólvonalon szépen keresztbecsorgott. Két és fél perccel a vége előtt emberelőnybe került a Sportklub és Jason Morgan sokat nem gondolkodott a kapuslehozatalon, de ez végül visszafelé sült el és Tranca lezárta a nyitott kérdéseket három értékes pontot szerezve a vendégeknek.

Erste Liga, eredmény, középszakasz, felsőház
Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)
Gólszerzők:
Brophey (45.), illetve Bíró G. (7.), Péter B. (28.), Tranca (59.).

 

A rovat legfrissebb hírei