Másodjára is nagyon elverték a Steauát


A meccs felénél még döntetlen volt az állás. Ekkor robbantott a Sportklub és gálázva nyert.

 Pár évvel ezelőtt még vérre ment a Csíkszeredai Sportklub és a Bukaresti Steaua, ám amióta a fővárosiak pálya nélkül maradtak, ebből kifolyólag évről évre „albérletbe” költöznek, már nem jelentenek komoly kihívást. Bár néhanapján kellemetlen meglepetéseket tudnak okozni.

Így tett ma este is az ideiglenes otthonául szolgáló kézdivásárhelyi műjégpályán, ahol az első 20 percet 1–0-s előnnyel zárták a bakák. A második felvonásban viszont Pelley duplájával már fordított a csíki csapat. Igaz erre is volt még válaszuk a Steauásoknak, de a meccs felére elfogytak.
 
Az egyre magabiztosabb Sportklub hatalmas nyomást helyezett a „hazaiakra” és szép lassan tetemes előnyre tettek szert, hogy végül 11 gólos győzelem szülessen.
 
Öröm az ürömben, hogy a mérkőzés folyamán a csíkiak ideiglenes kapitánya, Becze Tihamér, – Papp hiányában – sérülést szenvedett, miután Lusneac levadászta őt. A sérüléséről még pontos információk nem érkeztek, de érzékeny veszteség lenne az esetleges hiánya a Sportklub számára.
 
A nap másik meccsén a Gyergyói HK 16–1-re verte a Bukaresti Sportul Studentescet. A mérkőzésről ugyanakkor részletesebb tájékoztatást sem a gyergyói csapat nem közölt még hírt, illetve a szakszövetség eredménykövető oldala sem működik.
 
Román bajnokság, eredmény
Bukaresti Steaua – Csíkszeredai Sportklub 13–2 (1–0, 1–7, 0–6)
Gólszerzők: Antal A. (13.), R. Timaru (30.), illetve Pelley (22., 26.), Kuljas (31., 36., 41.), Becze (31.), Vesutkin (37., 40.,54.), Sándor (49.), Bajkó (53.), Taratuhin (58.), Cășăneanu (59.).

A rovat legfrissebb hírei