A Nagyváradé a férfi vízilabda Román Kupa


Az erdélyi gárda negyedszer hódította el a trófeát, megszakítva a Steaua nagy sorozatát.

Megszakadt a Steaua férfi vízilabdacsapatának sorozata a Román Kupában péntek este, a fővárosi klub hazai pályán kikapott ugyanis a sorozat döntőjében a Nagyváradi VSK együttesétől. Az erdélyi gárda 2012, 2013 és 2016 után negyedszer hódította el a serleget, megszakítva ezzel ellenfele győzelmi szériáját: a legutóbbi három kiírást ugyanis a katonacsapata nyerte meg. A Steaua összességében 11 alkalommal hódította már el a Román Kupát.

A sorozatnak idén is a Steaua uszodája adott otthont, ahol az első elődöntőben a Nagyvárad 12-7 arányban győzte le a bukaresti Dinamót. A Körös-partiak győzelméhez a japán Juszuke Inaba 3 góllal járult hozzá, ezzel ő bizonyult a VSK legeredményesebbjének. Szabó Roland és Czenk Ferenc 1-1 góllal terhelte meg a bukarestiek hálóját.

A másik elődöntőben a Steaua ennél is simábban győzte le a másik erdélyi gárdát, a Brassót. A 18-6 arányú fővárosi sikerhez Szabó István 2 góllal járult hozzá.

A döntőben a nagyváradiak kezdtek jobban, ők dobták az első három gólt, majd 4-1-re is elhúztak. A Steaua azonban fokozatosan visszajött a meccsbe, olyannyira, hogy 6-5-nél vezetést is szerzett. Mi több, nyolc másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt is vezettek még 8-7-re, ám a vendégeknek sikerült kiegyenlíteniük.

A 8-8-as végeredmény után következhettek a büntetődobások – amelyek közül a nagyváradiak valamennyit értékesítették, míg a bukarestiek egyszer a kapufát találták el, egy alkalommal pedig Gojko Pijetkovics kapusnak sikerült védenie.

A bronzérmet némi meglepetésre a Corona Brassó szerezte meg, miután 7-2-re kiütötte a Dinamo gárdáját.

fotó: facebook.com/CSMOradeaPolo

A rovat legfrissebb hírei