Megsemmisítő magyar győzelem Románia ellen


Pedig Románia 55 másodperc után máris vezetett.

Megsemmisítő győzelmet aratott kedden a magyar női labdarúgó válogatott Románia ellen a Török Kupa elnevezésű meghívásos felkészülési torna utolsó mérkőzésén: a mesterhármasig jutó Fenyvesi Evelin vezetésével 7-1-re nyert Magyarország.

Pedig a Kolozsvári U-Olimpiát erősítő Ficzay Máriával a kezdőcsapatban felálló Románia már 55. másodperc után vezetést szerzett egy szemfüles labdaszerzés és Mihaela Ciolacu gólja után. Az egyenlítésre közel fél órát kellett várni. Fenyvesi a 29. percben válaszolt. A szünetben is ez volt az állás, semmi nem utalt arra, hogy milyen magyar gólfesztivál várható a második félidőben.

Csakhogy a pihenőt követő 20 percben négy gólt is lőtt a magyar válogatott: az 54. percben Vágó Fanni, az 58. és 60. percben pedig Fenyvesi kétszer is betalált. Csányi Dóra gólja után a hajrában Süle dóra bődületes bombája és Csíki Anna utolsó perces találata tette teljessé az elsöprő magyar győzelmet.

A Geréd Erikával (Székelyudvarhelyi Vasas Femina), Herczeg Andreával és Papp Szidóniával (Szent Mihály FC) felálló román válogatott a Török Kupa első két mérkőzésén 4-1-re győzte le Hongkongot, majd 1-1-re végzett Fehéroroszország ellen. Ezt követően viszont már tétmérkőzés vár a lányokra: április 14-én Sibenikben Horvátország vendégeként a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjében. A kvalifikációs csoportjában egy győzelemmel és két vereséggel Románia holtversenyben áll a szintén 3 pontos horvátokkal a 3-4. helyen, a 12 pontos Belgium és a 9 pontos Svájc mögött, valamint a pont nélküli Litvánia előtt.

fotó: mlsz.hu

Hét gól Románia ellen, veretlen maradt a csapat Törökországban

Hátrányból fordított és - Fenyvesi Evelin mesterhármasának is köszönhetően - 7-1-re nyert Románia ellen a magyar női A-válogatott törökországi edzőtáborozása utolsó meccsén. Két hellyel áll a magyar válogatott előtt Románia a FIFA-világranglistán, ők a 43., mi a 45. pozíciót foglaljuk el; a két együttes egymás elleni 20. találkozóján Németh Loretta 25.

A rovat legfrissebb hírei