Szoros győzelem a nagyobbaknál, kerethirdetés a kisebbeknél


Nem hiányoznak a székelyudvarhelyi szereplők, csak éppen az előadás marad el.

Miközben a koronavírus sorra állítja le a különböző nemzetközi és nemzeti sporteseményeket, azért van egy-két igazi sportmozzanat, amiről be tudunk számolni. A román női utánpótlás-válogatottak háza tájáról rögtön két érdemleges pillanatról. Igaz, a járványhelyzet árnyéka ezeket is beárnyékolta..

Az egyik, hogy az U19-es válogatott letudta harmadik felkészülési mérkőzését is Törökországban. Miután Bíró Anna és Kis Anita (mindketten az székelyudvarhelyi Vasas Femina játékosai) csapata előbb gól nélküli döntetlent játszott Bulgária ellen, majd 5-3-ra kikapott Magyarországtól, ezúttal Roberta Dumitrescu góljával 1-0-ra legyőzte Fehéroroszországot. A székely lányok közül Bíró a kezdőben kapott helyet.

A csapat elvileg az április 7-13. között sorra kerülő Európa-bajnoki selejtező Elit körére készült volna fel, ahol sorrendben Hollandiával, Skóciával és Izlanddal csapott volna össze.

Szintén az Elit kör várna az U17-es válogatottra Szombathelyen Magyarország, Oroszország és Izland ellenében. A szövetség szerdán közzé is tette a behívott játékosok névsorát, ahonnan nem hiányozhat Vincze Noémi (Kolozsvári U-Olimpia), Tóth Györgyi, Szász-Bencze Brigitta, Orbán Aranka, Mitri Rita (mindannyian Székelyudvarhelyi Vasas Femina) és Székely Kincső (Borgóprund).

Csütörtökön aztán jött az újabb hír: az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az összes utánpótlás-versenysorozatot elhalasztott. Így az U17-es és U19-es lányok selejtezőit is…

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei