Felfüggesztett jégkorong-bajnokság…


A román jégkorong-bajnokság a hónap végéig szünetel, utána…

 Azok után, hogy a jégkorong Erste Ligát az elődöntők kellős közepén lezárták és eredményt hirdettek az eddigi eredmények során – számos más külföldi bajnoksághoz hasonlóan – a Román Jégkorong Szövetség egy igencsak fura döntéssel állt elő.

A romániai bajnokság küzdelmeit ugyanis csak felfüggesztik, de nem zárják le. A RJSZ a felnőtt férfi és női, illetve a különböző korosztályos bajnokságok küzdelmeit ugyanis március 31-ig függesztette fel. Amennyiben a koronavírus okozta járvány enyhül – amelyre kevés az esély –, akkor folytatódnak a küzdelmek.
 
Ebben viszont nem biztos, hogy a klubok partnerek lesznek. Információink szerint a Brassói Corona, a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói HK már hazaengedte, vagy készül hazaengedni többségében, kanadai légiósait, illetve a műjégpályákon a jeget is elkezdték leolvasztani. 
 
Ezen három csapat mellett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kötelékébe tartozó Sapientia U23-as csapatánál minden tevékenységet, még az edzésre járást is. Hasonlóan jártak el a Bukaresti Steuánál is és úgy köszöntek el, hogy „találkozunk a következő idényben”.
 
Mindezek fényében kevés az esély arra, hogy április elején folytatódjon a bajnokság, főleg úgy, hogy a koronavírus tetőzése még csak ezután várható Romániában, ahol már 80 fölött van a fertőzöttek száma…
 

A rovat legfrissebb hírei