Nem lesz bajnokhirdetés


Csupán az a kérdés, hogy ki indul a Kontinentális Kupában...

 A koronavírus terjedése okán a Román Jégkorong Szövetség már hetekkel korábban bejelentette, hogy március 31-ig befagyasztja a jégkorong-bajnokság küzdelmeit. Időközben viszont életbe lépett a szükségállapot, amely április 16-ig van hatályban.

Ezen hírnek is köszönhetően minden csapat elengedte a légiósait, hogy családjukkal együtt vészelhessék át a világjárványt.
 
A Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) mai döntés így nem volt meglepő, miszerint a 2019/2020-as idényt teljes mértékben lezárják. A furcsaság viszont az, hogy nem hirdetnek bajnokot. Ez felveti azon kérdést, hogy a 2020/2021-es idényben mely csapat fog indulni a Kontinentális Kupában? Vagy a RJSZ nem kíván csapatot delegálni Európa második legrangosabb kupasorozatába?
 
Az alapszakasz első helyén, a félbeszakítás előtt, a Galaci VSK állt a Csíkszeredai Sportklub, a Gyergyói HK, a Brassói Corona, a Bukaresti Steaua, a Sapientia U23 és a Sportul Studentesc előtt.
 
A romániai jégkorong-bajnokságban legutóbb 1948-ban nem hirdettek bajnokot, ám akkor meg sem rendezték a kiírást. Ugyancsak eredményhirdetés nélkül ér véget a női pontvadászat, illetve az U20-as kiírás is.
 
Az U18-asok és az U16-osok között a jelenlegi tabella számít a végeredmények a szakszövetség döntésének értelmében. A 2019-2020-as szezon végén tehát U18-ban bajnok az ISK Csíkszereda, U16-ban pedig a Felcsík SK.

A rovat legfrissebb hírei