Bércsökkentés a Sepsinél is


Immár csak a CFR nem lépett az erdélyi klubok közül.

Miközben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) makacsul ragaszkodik a 2019-2020-as bajnoki idények befejezéséhez, büntetéssel fenyegetve meg a pontvadászatot befejezettnek tekintő Belgiumot, továbbra is bizonytalan, mikor futhatnak ki legközelebb a pályára a játékosok. És mikor lesz ismét bevételük a kluboknak…

Ilyen helyzetben természetes a különböző megszorítások életbe léptetése. És hol máshol húzhatnák meg leginkább a nadrágszíjat az egyesületek, mint azon a területen, amelyen a legnagyobbak a kiadások: a fizetések terén. Miközben az egyéb sportágak világában a szerződéseket már jó ideje felfüggesztették Romániában, a labdarúgó klubok egyike-másika még tartja magát az eredeti megállapodásokhoz, illetve egyéb módját választja a spórolásnak.

Néhány napja még úgy nézett ki a helyzet, hogy a négy erdélyi élvonalbeli klub közül egyedül a Hemannstadt léptetett életbe megszorításokat: a nagyszebeniek jelentették be először, felfüggesztik a szerződéseket. Példájukat követte néhány nappal később a medgyesi Gaz Metan is.

A Sepsi OSK menedzsere, Cornel Sfaiter március utolsó napján még azt nyilatkozta a Gazeta Sporturilornak, hogy „minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy ne legyenek kénytelenek fizetéscsökkentéshez folyamodni”. Nos, négy nap alatt sokat változott a világ Sepsiszentgyörgyön is: ugyanaz a menedzser ugyanannak a sportnapilapnak április 4-én már azt mondta: felére csökkentik a játékosok és a stáb bérét. A márciusi fizetését még mindenki egészében kapja meg, az azt követő három hónapban viszont csak a szerződésekben szereplő összegek 50%-át utalják át.

Így hát immár a bajnok Kolozsvári CFR az egyedüli erdélyi egyesület, ahol nem léptettek életben semmilyen megszorító intézkedést. Legalábbis egyelőre...

fotó: facebook.com/osksepsi

A rovat legfrissebb hírei