Munkálatok koronavírus alatt Nagyváradon


A sport megállt a Körös partján, az élet és a munka viszont nem.

Lassan egy hónapja szünetel minden nemű sporttevékenység a Nagyváradi Városi Sportklub égisze alatt. A koronavírus-járvány miatt kényszermegállásra a németeknek már külön szavuk van – ez a Coronapause -, Nagyváradon azonban mindez nem jelenti azt, hogy az élet is megállna a VSK háza táján.

Utóbbi kifejezést pedig ezúttal tessék szó szerint értelmezni, a klub ugyanis arról tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy a kényszerszabadságot kihasználva jelentős munkálatok zajlanak a létesítményekben.

Első lépésként minden sportlétesítményt - a Bodola Gyula és a Motorul stadiont, a Ioan Alexandrescu és a Körös uszodát, valamint az Antonio Alexe Arénát - fertőtlenítettek. Annak érdekében, hogy a minimálisra csökkentsék a sportolók, illetve a stáb megbetegedésének veszélyét.

Ezen túl a labdarúgó pályákon kicserélték a gyepszőnyeget, a többi létesítményben pedig elvégezték a szükséges karbantartási, javítási munkálatokat. A teniszpályák körül, valamint az Aréna parkolójában facsemetéket ültettek.

A VSK felhívja továbbá a nagyváradiak figyelmét: valamennyi létesítmény meghatározatlan ideig zárva marad. Azaz a koronavírus-járvány fenyegetésének ideje alatt...

fotó: csmoradea.ro

A rovat legfrissebb hírei