Százhuszonöt személy! Semmivel sem több…


A romániai labdarúgás vezetői kidolgozták a folytatáshoz szükséges protokollt.

Klaus Iohannis köztársasági elnök korábbi bejelentése szerint várhatóan május 15-én véget ér a vesztegzár Romániában. Ennek tükrében a román labdarúgás vezetőinek tervei szerint május 16-án a csapatok elkezdhetik a felkészülést, három héttel később, június elején pedig a rájátszás harmadik fordulójával folytatódhat az élvonalbeli pontvadászat.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) és a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) pedig már ki is dolgozta a bajnoki meccsek protokollját. Amelyben természetesen még egy ideig nem szerepelnek a nézők. Mi több, a stadionokba legtöbb 125 személy teheti majd be a lábát! (Érdekességként Németországban 239 fővel számolnak).

Hogy mi fér bele ebbe a 125 főbe? Nos, a két csapat összesen 36 játékosa, a szakmai stáb 14 tagja, a klubok 10 képviselője, továbbá 4 játékvezető, 2 szövetségi megfigyelő, az FRF három képviselője, négy fős egészségügyi személyzet, valamint hat labdaszedő gyerek. A televíziós közvetítések létrejöttét 16 műszaki szakember biztosíthatja, a meccsekről pedig legtöbb 30 újságíró tudósíthat.

„A felkészülés semmilyen formája, semmilyen versenysorozat sem folytatódhat folyamatos tesztelések nélkül. A tesztelési kapacitásunk viszont véges, ezért a verseny szervezőinek és a kluboknak kell előteremteniük a vizsgálatok biztosításához szükséges összegeket”, jelentette ki ezzel kapcsolatban Ionut Stroe sportminiszter.

Még ha továbbra is sok a kérdőjel, lassan formálódnak a tervek is. A tét: 7,5 millió euró! Azaz a televíziós közvetítési díj a szezon hátralévő részére eső hányada. Pontosan ez az a tétel, ami miatt az FRF és a LPF nagy terve, mely szerint a szezon hátralévő részét a törökországi Antalyában és környékén rendezik, megbukott. A televíziók hiányolják ugyanis a megfelelő méretű stadionok létét! Mert ugyan szurkolók úgysem mehetnének be, de a kamerák száma és a közvetítés szöge nagyban befolyásolja a kép minőségét, a közvetítés élvezhetőségét.

Időközben megszólaltak a klubok is, amelyek kéréssel fordultak az állam felé: egy bizonyos ideig az adóhivatal tekintsen el az adók behajtásától. Mindezt azt követően, hogy legtöbb labdarúgónak jelenleg is az államkasszából utalják át a bérét, azaz havi 2340 lejt a kényszerszabadságot szabályozó törvény fejében.

fotó: wikipedia.org

A rovat legfrissebb hírei