Kórház a város szívében – így néz ki az átalakított kolozsvári sportcsarnok


Ami két hete még csak ijesztő lehetőség volt, az mára valósággá vált.

Egyre inkább hasonlít egy tábori kórházra, mint egy sportlétesítményre a kolozsvári sportcsarnok. Románia legnagyobb sportcsarnokában ugyanis meccsek és koncertek helyett hamarosan ágyak állnak majd. Kórházi ágyak. Önkéntesek egész serege dolgozik ugyanis azon, hogy minél hamarabb koronavírussal fertőzött betegeket, illetve abból felgyógyultakat tudjanak ellátni a 2014-ben átadott létesítményben.

A sportcsarnokban, amelyben normális esetben – az esemény jellegétől függően – 6400 és 10.000 fő között férnek el, 304 ágyat alakítanak ki a fertőzött betegek számára, további 48-at pedig a már gyógyult páciensek számára. Az átalakítást a helyi hatóságok felügyelete mellett a Vöröskereszt, civil szervezetek és önkéntesek végzik.

A helyszínről több romániai sajtótermék is beszédes fényképeket közölt.

Sala Polivalentă din Cluj, transformată în centru de suport pentru bolnavii de COVID-19

BT Arena a fost, de-a lungul anilor, de când a fost inaugurată, în 2014, casă pentru echipa de Cupa Fed a României. Jucătoarele au trăit cele mai frumoase momente ale carierei la Cluj-Napoca, iar ultima întâlnire, care s-a desfășurat în luna februarie, cea cu Rusia, deși a fost pierdută a lăsat multe urme în inimile româncelor Ana Bogdan și Jaqueline Cristian.

Romániában a legfrissebb adatok szerint közel 12.000 fertőzöttet regisztráltak. A gyógyultak száma mintegy 3600, az elhunytaké pedig közelíti a 700-at. Ezek belül Kolozs megyében 325 megbetegedett személyről tudnak, 87-en meggyógyultak és szerencsére csak 8-an hunytak el.

fotó: gsp.ro 

A rovat legfrissebb hírei