Pénteken bevonul a Sepsi!


Az élvonal 14 csapata közül csak hatnak lesz saját „otthona” a következő hetekben.

Szükségállapot helyett május 15-től immár veszélyhelyzet van Romániában! Hogy ez a mindennapokra minkét hat ki, nem a mi feladatunk taglalni, az viszont biztos, hogy mától újra lendületbe jöhet a sportélet: a sportolók elkezdhetik az edzéseket. Igaz, egyelőre csak különleges feltételek között.

Ami biztos, péntektől edzőtáborba vonul a Sepsi OSK labdarúgócsapata – akárcsak az élvonal mind a 14 gárdája. A Sepsi játékosai, a stáb tagjai, összesen 45 ember - Csíkszeredán esik át a szükséges koronavírus-teszten, majd Sepsiszentgyörgyön vonul be. Na nem a hadseregbe, hanem az edzőtáborba. Méghozzá az új edzőközponttól két kilométerre lévő szállodába. A mintegy félszáz ember biztosan ott tölti a következő két hetet – de akár többet is.

A kormány elrendelte ugyanis, hogy a csapatoknak 14 napot elkülönítésben kell tölteniük. Eleinte nem is edzhetnek, csak három fős csoportokban. A jelen állás szerint ráadásul a „főhadiszálláson”, a külvilágtól elzárva kell tölteniük a szezon befejezéséig hátra lévő időt.

A Gazeta Sporturilor sportnapilap összesítése szerint az élvonal 14 csapata közül csak hat van olyan szerencsés, hogy a következő hosszú heteket saját létesítményében töltheti: a Kolozsvári CFR és a medgyesi Gaz Metan mellett a FCSB, a Dinamo, a Craiova és az Astra rendelkezik az előírások betartásához szükséges komplexummal. A többiek albérletbe vonulhatnak. Amennyiben tovább javul a járványhelyzet, biztat a kormány, akkor a következő hetekben újabb enyhítésekre kerülhet sor.

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság várhatóan június 12-én indulhat el ismét, a felsőház nyolc, az alsóház 10 hátralévő fordulóját július 20-ig be kell fejezni. Mi több, addig a Román Kupa elődöntőit és döntőjét is le kell játszani. Ebben a sorozatban a Sepsi, a FCSB, a Dinamo és a Iasi van még versenyben.

fotó: facebook.com/osksepsi

A rovat legfrissebb hírei