Kényes kérdésre várnak választ


Mi történik, akkor ha a labdarúgó első liga küzdelmeit valami okból újból félbe kell szakítani? – teszik fel a kérdést a csapatok.

Gőzerővel készülnek a Liga 1 folytatására a labdarúgó csapatok, akik közül csupán egy csapat nem állt edzésbe és nem végezte el még a szükséges koronavírus-teszteket. Ugyanakkor még el alig kezdődtek el az edzések a csapatok a szakszövetségtől.

Kezdjük a csapatokkal. A 14-ből 13 elvégezte a kötelező teszteket és mindenhol negatív lett az eredmény. Egyedül a FC Voluntarinál aggódhattak, hiszen a 26 éves portugál Rucardinho elsőre pozitív tesztet adott, végül kiderült, hogy nincs gond. Mindössze az Astra Giurgiunál nem álltak munkába, ahol a játékosok bojkottálják az edzéseket. Mindaddig fenntartják ezen állapotot, amíg nem kapják meg a fizetésük elmaradt részét – a szükség állapott előtti időszakra vonatkozóan.

Aggodalomra ad okot több klubnál, hogy a Román Labdarúgó Szövetségnek nincs forgatókönyve arra az eshetőségre, ha valamilyen okból kifolyólag nem tudják lejátszani végig a rájátszás további mérkőzéseit és az egy pár forduló után újfent félbeszakad.

Mi alapján dönt a helyezésekről és egyben a kupában való indulásról? – teszik fel a kérdést, megtűzve azzal, hogy Mi alapján döntenek majd a kiesőkről?

– Ez egy olyan kérdés, amelyre egyelőre nem tudom a választ és ezen ügyben egy döntést kell hozzunk. Egyelőre ilyen döntés nem született még – fogalmazott Razvan Burleanu a szakszövetség elnöke.

Egyre hangsúlyosabban egyelőre a Kolozsvári CFR és a Konstancai Viitorul kéri ezen szabályozást a FRF-től, kifejezve azon szándékukat is, hogy ellenkező esetben nem tudják folytatni a bajnokságot.

A gsp.ro információi szerint három variáns van a szövetség asztalánál:
    1. Az alapszakasz végeredménye. 1. CFR, 2. Craiova, 3. Botosani, 4. FCSB … 12. Jászvásár, 13. Cliniceni, 14. Voluntari;
    2. A bajnokság esetleges félbeszakításánál elfoglalt helyek szerint osztanák a bajnoki címeket;
    3. Nem lenne bajnokavatás és senki nem esne ki – ugyanakkor ezen forgatókönyv nem tér ki, hogy mely csapatok indulnának az európai kupákban;

A rovat legfrissebb hírei