Új tulajdonosa lehet a kolozsváriaknak


Az egész ország sportjára kiható reformokat követelnek…

Új tulajdonosa lehet a Kolozsváron székelő Universitatea klubnak. A kincses városban ugyanis olyan reformokat sürgetnek, amely az egész romániai sportot átrajzolná.

Az 1919-ben alapított Universitateát ugyanis maga Kolozsvár venné át! Emil Boc, a kincses város polgármestere egy nyilatkozatában elmondta, egyeztetett erről Ionut Stroe sportminiszterrel. Pontosabban a beszélgetésen sokkal többről volt szó. „Bukarest nem tudhatja, melyik sportágnak van szüksége támogatásra. Helyi szinten kell ezt eldönteni”, idézi a monitorulcj.ro Bocot.

Az egykori miniszterelnök azt szeretné elérni, hogy az önkormányzatok átvehessék a sportegyesületeket. „Szükség van a decentralizációra a sportban is. Így könnyebb lenne kidolgozni a megfelelő stratégiákat, döntést hozni a támogatás célirányáról”, érvelt a polgármester, majd hozzátette: az önkormányzatoknak támogatniuk kell a versenysportot, de a tömegsportot is. De nem csak közpénzből!

„Az nem normális, hogy az állampolgárok adóiból több tízezer eurós fizetéseket kapjanak sportolók”, nyomatékosította a magántőke bevonásának fontosságát.

Boc nem csak a 21 szakosztályt működtető klubot venné át, hanem a Horia Demian nevét viselő sportcsarnokot is.

fotó: u-cluj.ro

A rovat legfrissebb hírei