Korosztályos világbajnokságot rendez Brassó


A Nemzetközi Jégkorong Szövetség közzétette a különböző világbajnokság helyszíneit és időpontjait.

 Szinte minden világbajnokság – legyen szó felnőtt vagy ifjúsági – kapcsán döntött a Nemzetközi Jégkorong Szövetség a helyszínekről és az időpontokról.

Magyarország és Románia is egy-egy korosztályos világbajnokság rendezésének a jogát kapta meg. Románia az U18-as korosztály Divízió II/A csoportjának a megrendezését szerezte meg, amelyet a tervek szerint Brassóban rendeznek meg 2021. február 8-14. között.
 
Magyarország női tornát kapott, méghozzá az U18-as válogatott Divízió I/A csoportos tornáját. Ezen eseményt az őszire kész levő új győri jégcsarnokban rendezik majd.
 
A legtöbb tornát a nemzetközi szövetség igyekezett késő tavaszra ütemezni és a korábban megszokott időpontokhoz képest szinte minden tornát két héttel eltoltak. Így példának okáért a felnőtt férfi világelit jövő év május végén fog jégre állni, míg a Divízió I/A csoport meccseit, ahol Magyarország és többségében székelyföldi játékosokból álló romániai válogatott is érdekelt, május 9-én kezdődik csak.
 
Ugyanakkor a fiú U20-as, Divízió I/A csoportos küzdelmek időpontját, ahol a magyar válogatott lesz érdekelt, még nem jelölték ki, csak a helyszínt.
 
Férfi és ifjúsági világbajnokságok
Divízió I/A, Ljubljana, 2021. május 9-15.: Franciaország, Ausztria, Dél-Korea, Szlovénia, Magyarország, Románia.
U20, Divízió I/A, Horsholm (Dánia): Kazahsztán, Lettország, Fehéroroszország, Dánia, Magyarország.
U20, Divízió II/A, Brassó, 2021. február 8-14.: Olaszország, Nagy-Britannia, Litvánia, Románia, Spanyolország, Dél-Korea.
U18, Divízió I/B, Asiago, 2021. április 18-25.: Ukrajna, Ausztria, Magyarország, Olaszország, Szlovénia, Lengyelország.
U18, Divízió II/A, Tallin, 2021. április 4-10.: Nagy-Britannia, Litvánia, Észtország, Románia, Dél-Korea, Szerbia.
 
Női és ifjúsági világbajnokságok
Világelit, Halifax és Truro, Kanada, 2021. április 7-17.: A csoport: Egyesült Államok, Kanada, Finnország, Oroszország, Svájc; B csoport: Japán, Csehország, Németország, Dánia, Magyarország.
Divízió III, Kaunas, 2021. március 15-21.: Ukrajna, Belgium, Románia, Litvánia, Hong Kong, Észtország, Bosznia.
U18, Divízió I/A, Győr, 2021. január 10-16.: Szlovákia, Japán, Magyarország, Franciaország, Olaszország, Norvégia.
 

A rovat legfrissebb hírei