Edzője nem bízik Hindrichben!


A hatodik kapus is bizonyítási lehetőséget kaphat Kolozsváron?

Sorsdöntő összecsapás vár vasárnap a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatára Giurgiuban, a mérkőzés pedig több szempontból is komoly fejtörést okoz Dan Petrescu vezetőedzőnek. A címvédő és listavezető kolozsváriak ugyanis a hétvégén hazai pályán 3-2-re kikaptak az üldöző Craiovától, így előnyük egyetlen pontra olvadt. Ráadásul – jelen állás szerint – a folytatásban már nem számíthatnak első számú kapusukra.

Giedrius Arlauskisnak ugyanis június 30-án lejár a szerződése, a litván pedig egyelőre nem hosszabbított a klubbal. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a 32 éves hálóőr az arab világba tart. A kérdés tehát, hogy ki véd vasárnap az Astra ellen – illetve a hátralévő öt fordulóban?

Ugyan Arlauskis élete egyik legjobb szezonját futotta, egészen elképesztő „változatosság” jellemezte a „vasutasokat” az idei szezonban kapus poszton: nem kevesebb, mint öt hálóőr védte a kolozsvári kaput. Ugyan egyértelműen Arla volt az első számú kapus, sérülések vagy pihentetés miatt négy meccsen lehetőséget kapott Cosmin Vatca (jelenleg csapat nélküli), két meccsen védett a spanyol Fernando Jesus (jelenleg a görög Panetolikoszban játszik kölcsönben), de lehetőséget kapott egy-egy bajnoki erejéig a januárban érkezett lengyel Grzegorz Sandomierski és a saját nevelésű Hindrich Ottó is.

Utóbbi mindössze 17 esztendős és egy fordulóval ezelőtt a Botosani-ban megszerzett 2-0-ás győzelem alkalmával debütált. Nem is rosszul, a Gazeta Sporturilor napilap 7-es osztályzattal jutalmazta teljesítményét, ennél nagyobbat, 8-t csak a duplázó csapattárs, Ciprian Deac kapott. Hindrich szerepeltetését az is elősegíti, hogy ezzel Dan Petrescu vezetőedző máris megtalálná az egyik, 21 éven aluli játékost, akit kötelezően pályára kell küldenie.

Remek bemutatkozása ellenére azonban Petrescu a rá jellemző nyers modorban nyilatkozott a fiatal játékosról. „Arlauskis nélkül sokkal nehezebb lesz megnyerni a bajnokságot. Hindrich még csak 17 éves, milyen elvásásaink lehetnek vele kapcsolatban? Nem nagyon bízom benne!”, idézi a szakembert a már említett Gazeta Sporturilor.

Amennyiben Arlauskist nem sikerül meggyőzni, hogy legalább a szezon végéig hosszabbítson, akkor Petrescunak Sandomierski és Hindrich között kell döntenie. De lehetőséget kaphat akár egy hatodik kapus, az olasz Tuttosport napilap által a minap a világ 50 legtehetségesebb 21 éven aluli játékosa közé sorolt Ionut Rus. Aki még soha nem védett az élvonalban, az őszt a második osztályú AFC Turrisnál töltötte kölcsönben.

A vasutasokkal kapcsolatos hír továbbá, hogy Arlauskis mellett két csatár, a korábbi gólkirály George Tucudean és az ex-újpesti Lacina Traoré sem hosszabbítja meg június végén lejáró szerződését.

fotó: facebook.com/asociatia.municipala.fotbal.bucuresti

A rovat legfrissebb hírei