A második számú európai kupában indulhatnak az udvarhelyiek


Az Európai Asztalitenisz Szövetség véglegesítette az európai kupák mezőnyét.

A második számú európai kupában indulhat a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK asztalitenisz-csapata, miután az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) véglegesítette az kontinentális sorozatok mezőnyét. A döntés értelmében György István edző csapata az Európa Kupában indulhat az ősszel, számol be a szekelyhon.ro portál.

Az ETTU a következő szezontól kettőre háromra növelte a kupasorozatainak számát, a Bajnokok Ligája, az Európa Kupa és az Európa Trophy alkotja a nemzetközi palettát. Mivel a koronavírus miatt az országos bajnokságokat nem lehetett befejezni, az európai szövetség a legutóbbi három év teljesítménye alapján rangsorolta a gárdákat. A legjobb 16 indulhat a BL-ben, a másik 16 az EK-ban, a többiek pedig az ET-ben. A székely csapat a 22. helyen áll, így a második számú sorozatban versenyezhet.

György Szilárdra, Tamás Szabolcsra, Sánduly Leventére, a svéd Sebastian Losóra és a szerbiai Csernik Krisztiánra addig még vár a bajnoki idény hajrája, amelyet július végén vagy augusztus elején rendeznek meg Bodzavásáron. Az ISK-SZAK célja a dobogó, ami elérhetőnek is tűnik, tekintve, hogy jelenleg a Mioveni és a Steaua csapatával holtversenyben a 3-5. helyen állnak.

fotó: szekelyhon.ro

A rovat legfrissebb hírei