Jöhet az aranycsata


Hétfő este dől el a román labdarúgó-bajnokság bajnoki címe.

 Rangadónak indult a FCSB – Kolozsvári CFR román bajnoki összecsapás, de nem az lett. A találkozót még július 18-án kellett volna letudni, de a koronavírus gyanúja miatt végül halasztásra került a sor.

Amint azt a felvezetőben is jeleztük a mérkőzés már csak a CFR-nek bírt téttel, akik a bajnoki címvédésre készülnek. Soros ellenfelük ebben a CSU Craiova lesz.
 
Visszakanyarodva a rangadóra… A két csapat közelmúltbeli történelmét és az egymással szembeni rivalizálást figyelembe véve arra lehetett volna számítani, hogy bár a FCSB-nek tétnélküli a találkozó fölrágják a földet is.
 
Nem így lett.
 
A FCSB mondhatni tartalékos csapatot küldött a pályára és ezt a vasutasok ki is használták, bár nem ment olyan könnyen.
 
Az erőviszonyoknak megfelelően a CFR volt sokkal aktívabb és előbb Costache került ziccerbe, majd két alkalommal a kapufa mentette meg a FCSB-t a kapott góltól. Az első félidő viszont nem hozott gólt.
 
Sőt! A második 45 percben is remekül állta a sarat a FCSB, amely ezúttal már helyzetekig is eljutott. Araluskisnak is dolga akadt.
 
A hajrát viszont már nem bírta a FCSB. A vendégek pedig két perc alatt két gólt is szereztek. Előbb Susics fejelt vissza ellentétes oldalra egy centerezést, majd Itu tette fel az i-re a pontot.
 
A CFR győzelmével két pontos előnyre tett szert a Craiovával szemben, amely viszont egy meccsel kevesebbet tudott le. A Craiova a harmadik Astra Giurgiuval szemben van egy elmaradt meccse.
 
A Craiova – Kolozsvár meccset hétfőn este 21 órától rendezik. Tét a bajnoki cím!
 
Felsőház, 8. forduló (pótlás)
FCSB – Kolozsvári CFR 0–2 (0–0)
Gólszerzők: Susics (85.), Itu (87.).

A rovat legfrissebb hírei