Ismét „felbukkantak” a magyarok a CFR körül


A román sajtó szerint tulajdonosa megválna a hatszoros bajnok csapattól.

Tulajdonosa eladná a Kolozsvári CFR labdarúgó-csapatát – írja ezúttal a ProSport román portál. A bukaresti sportoldal szerint a jelenlegi tulajdonos, Ioan Varga képtelen tovább fedezni a bajnoki címvédő kiadásait, ezért inkább megválna a klubtól. Az érdeklődők pedig magyar üzletemberek.

A cikk nem tér ki arra, hogy az esetleges befektetők magyarországiak vagy erdélyi magyarok lennének, de úgy értesültek, hogy a kisebbségi tulajdonos Stefan Gadola révén került velük kapcsolatba Varga.

A „vasutasok” zsinórban harmadszor nyerték meg a román bajnokságot, a tavaly 16 millió eurót kaszáltak csak az UEFA-tól a Bajnokok Ligája- és az Európa Liga szereplésért. Ennek ellenére a klub felhalmozott adósságának mértéke eléri a 22 millió eurót, míg az éves költségvetése a 12 millió eurót, írta korábban a román sportnapilap, a Gazeta Sporturilor. A legnagyobb gondot a hatalmas fizetési költségek okozzák, amelyek elérik a havi 800.000 eurót. A ProSport egy korábbi cikke szerint Dan Petrescu vezetőedző fizetése különböző bónuszokkal akár az évi 1,8 millió eurót is elérheti, míg Alexandru Chipciu 20.000, Camora, Ciprian Deac, Camora Paulo Vinicius és Billel Omrani pedig 18.000 eurót tehet zsebre havonta.

Két hónappal ezelőtt a Gazeta Sporturilor volt az, amely arról cikkezett, hogy Varga a magyar kormányhoz folyamodott segítségül. Most a ProSport azt írja, mivel Budapestről nem kapott választ, a tulajdonos a gazdasági szférát veszi célba….

fotó: cfr1907.ro

A rovat legfrissebb hírei