Veres nyerte az ex-csíkiak csatáját


Csonka forduló a másodosztályban.

Eredetileg 10 meccset kellett volna rendezzenek a román labdarúgó-bajnokság másodosztályának hetedik játéknapján. Három összecsapást a koronavírus miatt kellett halasztani, egyet pedig a szakszövetség nem ütemezett.

A hétvége során így négy meccset tudtak le az érdekelt felek és mindössze egy erdélyi alakulat lépett pályára. Az igencsak rossz formában levő Temesvári Ripensia nem tud kimászni a gödörből és az újonc Slobozia otthonában is kapitulált.

Izgalmasra sikeredett viszont a Concordia Chiajna – CS Mioveni összecsapás. A vendégeknél ott volt a kezdőben a csíkiak korábbi játékosa Veres Szilárd, míg a túloldalon is feltűnt egy korábbi piros-fekete mezes. Méghozzá a görög Intzidis személyében. A belső védőként használható 27 esztendős sportoló a legutóbbi idény tavaszán érkezett Csíkszeredába és akkor még három forduló jutott. Az idén az első négy játéknapon számított rá Valentin Suciu, hogy most a Chiajna színiben lépjen pályára.

A találkozó oda-vissza meccset hozott, hogy az első félidő végén emberhátrányban a Mioveni büntetőből megszerezze a vezetést, amelyet a második félidőben meg is tudott tartani.

Liga 2., 7. forduló
Bukaresti Metaloglobus – CSM Slatina 0–0
FC Unirea Slobozia – Temesvári Ripensia 2–0
Concordia Chiajna – CS Mioveni 0–1
U Craiova 1948 – Bukaresti Rapid 5–0
Turris-Oltul – Kolozsvári U (19.30, hétfő)
Unirea Slobozia – Konstancai Farul (15, szerda)
Temesvári ASU Poli – Dunarea Calarasi – koronavírus miatt halasztva
Bákói Aerostar – Viitorul Pandurii Tg. Jiu – koronavírus miatt halasztva
Gloria Buzau – FK Csíkszereda – koronavírus miatt halasztva
Pandurii Tg. Jiu – Konstancai Farul – nem ütemezték a meccset a Pandurii kizárása miatt

Fotó: liga2.prosport.ro

A rovat legfrissebb hírei