Kolozsvár szívesen lenne Magyarország társa


Románia ismét kész élni mások problémáival…

Koper helyett Kolozsvár ! Röviden így lehetne összefoglalni a kialakult helyzetet, amely akár azt is eredményezheti, hogy Kolozsvár társházigazdája legyen a jövő évi U21-es labdarúgó Európa-bajnokságnak. Magyarország és Szlovénia mellett.

A kontinenstornának eredetileg Magyarország és Szlovénia lenne a házigazdája. Csakhogy a szlovén városok közül Koper már kihátrált a rendezés mögül, ráadásul az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) már júniusi közleményében is kilátásba helyezte, hogy az egyik csoport küzdelmeit akár Szlovénián kívül rendezhetik meg.

Nos, Románia kész élni a lehetőséggel, a Gazeta Sporturilor szerint már be is nyújtotta pályázatát az UEFA-hoz. A helyszín Kolozsvár lenne, ahol ugye a Kolozsvár Aréna (fotó, fent) 30.000, a dr Constantin Radulescu Stadion pedig 23.500 (fotó, lent) férőhellyel várja a nézőket. A rendezés annál vonzóbb lehet, hogy a román válogatott Dánia mögött csoportja második helyén végezve kiharcolta a részvételét.

Az Európa-bajnokság sorsolását december 7-én tartják, az UEFA addig vár a szlovén válaszra. (Itt jegyeznénk meg, hogy az UEFA elnöke a szlovén Aleksander Čeferin ). A hírek szerint azonban Olaszország, Csehország, Horvátország és Svájc is szívesen vendégül látna egy csoportot.

Az Eb lebonyolítása amúgy meglehetősen rendhagyó: a csoportkört márciusban, az egyenes kieséses szakaszt pedig júniusban rendezik majd.

Magyarországon Székesfehérvár, Szombathely, Gyirmót és a kispesti Bozsik-stadion lesz a meccsek házigazdája.

fotók: www.skiddle.com/ www.facebook.com/StadiumGallery

A rovat legfrissebb hírei