Hiába támadtak többet, kiestek a BL-ből a kolozsváriak


Több alapemberét is nélkülözte az Olimpia a grúzok elleni meccsen.

Nem sikerült továbbjutnia a labdarúgó női Bajnokok Ligája második selejtezőköréből az U Olimpia Kolozsvár együttesének, miután csütörtök délután hazai pályán 1-0 arányban alulmaradt a grúz WFC Lanchkhuti ellenében.

A kolozsvári találkozón, amelyen a hazaiak több román válogatott alapemberükre, többek között Ficzay Máriára és Nagy Melindára sem számíthattak, hiába támadott többet az Olimpia, az egyetlen találatot a grúz válogatott Khatia Chkonia szerezte a 68. percben.

Az erdélyiek mezőnyfölényét jól mutatja, hogy az UEFA statisztikái szerint a kaput találó lövések aránya 7-3, a szögletek aránya pedig 4-0 volt a hazaiak javára. Egyetlen mutató, amiben a kaukázusiak megközelítették a kolozsváriakat, az a szabálytalanságok aránya volt: 15-14 az Olimpia javára.

A meccs krónikájához tartozik, hogy Vincze Noémi végig a kispadról szurkolhatott társainak, míg Varó Helgát Nagyhoz és Ficzayhoz hasonlóan nem nevezték a találkozóra.

Az U Olimpia az előző körben a máltai Birkirkarát még legyőzte 2-1-re, a WFC Lanchkhuti viszont az út végét jelenti a Bajnokok Ligája idei idényében.

fotó: frf.ro/ Gábor István-Gábor

 

 

A rovat legfrissebb hírei