Óriási csata Gyergyószentmiklóson


Első erdélyi túráján a Ferencváros.

 Eredetileg két meccset kellett volna rendezzenek a jégkorong Erste Ligában, ám a Csíkszeredai Sportklubnál felütötte a fejét az új koronavírus, így végül csak egyet tudtak le.

Az sem volt gyenge meccs, hiszen a Gyergyói HK a Ferencváros-Telekomot fogadta. A két csapat már találkozott a Tüskecsarnokban, akkor a piros-fehérek győzni tudtak a hosszabbítás utolsó másodpercében.
 
A szezon első székelyföldi meccsén a magyar válogatott két másodedzőjének csapata találkozott. A Gyergyó több mint egy hónapja játszotta utolsó meccsét az Erste Ligában, igaz, román bajnokikon azóta is szerepelt.
 
A Gyergyóban három új játékos kapott helyet Basaraba, Podlipnik és Troncinsky személyében, de voltak hiányzók.
 
Egymásnak estek a csapatok, mindkét kapusnak sok dolga akadt az elejétől. A Fradi kivédekezte az első emberhátrányát. A vezetést a hazaiak szerezték meg így, Silló kotort be egy kipattanót.
 
A második harmadban nagyon rohamozott az FTC, és végül kettős fórban tudott egyenlíteni, Kulmala átadását Hodgman váltotta gólra. A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de nem változott az állás.
 
Ahogy nem hozott gólt az utolsó harmad sem, amelyben a Gyergyó háromszor is emberelőnyben támadhatott, de Nagy Kristófék állták a rohamokat.
 
A ráadásban már az FTC-nek volt több lehetősége, de ez az időszak is a kapusokról szólt. A szétlövésben a vendégektől Tóth Adrián és Hodgman talált be, a gyergyóiaktól senki, így a zöld-fehérek visszavágtak a budapesti, szintén ráadásos vereségért.
 
Az FTC sorozatban hatodszor győzött, és szombaton a Brassó ellen folytatja. A Gyergyó vasárnap a Dunaújvárost látja vendégül.
 
Eredmény
Gyergyói HK – Ferencváros-Telekom 1–2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1) – sz.u.
Gólszerzők: Silló (18.), illetve Hodgman (33.), Tóth A. (65. - GWS).
 
Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei