A Sepsi dolgozta ki a helyzeteket, a CFR lőtte a gólt


Mezőfölénye ellenére pont nélkül maradt az OSK – hét bajnoki után.

Mínusz tíz fokban feszült egymásnak Erdély rangadóján a Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR a román labdarúgó bajnokság 17. fordulójának vasárnapi játéknapján. Rangadó volt ez a javából, nem csak földrajzi értelemben, hiszen a bajnoki tabellára nézve azt láthattuk, hogy a negyedik háromszékiek fogadták a második kolozsváriakat.

A Niczuly Rolanddal és Fülöp Lóránddal a kezdőben felálló Sepsi rögtön magához ragadta a kezdeményezést, agresszív játékával meglepte a vendégeket. A hazaiak közel kerültek a gólszerzéshez is, ám Marius Stefanescu lövését előbb Cristian Manea blokkolta a gólvonal előtt, majd a játékrész végén Cristian Balgradean blokkolta a csatár próbálkozását.

A második félidő hozta aztán a drámát. Ráadásul egyiket a másik után. A szünetben kiderült, hogy Balgradean nem tudja folytatni, a lengyel Grzegorz Sandomierski állt be helyére. A 49. percben aztán a hazaiak csapatkapitányának is mennie kellett, Rasid Buhenna azonban nem sérült meg, hanem megkapta második sárga lapját. Megsérült viszont Florin Steafn, aki Niczullyal ütközött össze oly szerencsétlenül, hogy mentőnek kellett elszállítania – a hazaiak válogatott játékosa kezét törte.

A fél védelmét elveszítő hazai elhárítás a 72. percben aztán egy kontra végén kapitulált, az előző fordulóban is gólt szerző horvát Gabriel Debeljuh pedig megszerezte a győzelmet a bajnoki címvédő kolozsváriaknak. A három ponthoz kellett azonban Sandomierski is, aki a végjátékban kétszer is bravúrral védte a Sepsi próbálkozásait.

A meccs krónikájához tartozik, hogy Fülöp a 64. percig volt a pályán, míg Csiszer Balázs, Kovács Lóránt és Tamás Nándor ezúttal nem kapott lehetőséget.

Végezetül pedig egy kis statisztika: a Sepsi hét veretlenül megvívott bajnoki után szenvedett ismét vereséget. Némi aggodalomra adhat okot, hogy legutóbbi három mérkőzésén csak egy gólt szerzett – igaz, a mezőny három legjobbja, a FCSB, a Craiova és a CFR volt az ellenfél. Akik ellen azért két pontot begyűjtött.

A Kolozsvár ezzel szemben szárnyal: Edward Iordanescu irányításával még veretlen, hat bajnokijából ötöt megnyert, ezeken pedig mindössze 1 gólt kapott! A bajnoki tabellán meg is előzte a Craiovát és feljött a második helyre.

fotó:www.facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei