Nem tudott élre állni a Kolozsvár


Két erdélyi döntetlennel zárult a forduló.

Két erdélyi csapat döntetlenjével zárult a román labdarúgó élvonalbeli bajnokság 19. fordulója, a pontosztozkodással pedig mindkét gárda egy-egy komoly esélyt szalasztott el.

A legnagyobbat a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR, amely ezzel nem tudta kihasználni a listavezető FCSB szerdai, Arges elleni gól nélküli döntetlenjét és elszalasztotta annak lehetőségét, hogy élre álljon.

A vasutasok a doppingbotrányba keveredett és kizárással fenyegetett Astrát látták vendégül és hiába támadtak többet, a 21. percben Constantin Budescu megpattanó lövése utat talált a kapujukba. A kolozsváriak hiába alakított jó néhány gólszerzési lehetőséget, Adrian Popa rendre útjukat állta, amikor pedig a kapus is verve volt, akkor a kapuf kisegítette, mint történt az Valentin Costache közeli lövésénél.

A 80. percben aztán a szerződését egy nappal korábban (Mario Camorával egyetemben) 2024-ig meghosszabbító Ciprian Deac kiegyenlített – lesgyanús szituációból.

A nap másik mérkőzésén a Hermannstadt a Chindiát fogadta és a Sepsitől igazolt Goran Karanovic révén a 18. percben meg is szerezte a vezetést. Csakhogy Tiberiu Capusa fél órával később egalizált, ezzel pedig a nagyszebeniek elszalasztották annak lehetőségét, hogy hat nyeretlen mérkőzés után végre győztesen hagyják el a pályát.

A két éllovas döntetlenje után a FCSB továbbra is egy ponttal vezet a Kolozsvári CFR előtt, míg a Hermannstadt maradt a 14. pozícióban.

fotó: www.facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei