Keményen visszavágott a Brassó


Az első 20 perc eldöntötte a rangadót.

Túl vagyunk az erdélyi rangadó második párharcán is a jégkorong Erste Ligában, illetve a román bajnokságban. Az első csíkszeredai meccsen túlórában tudott nyerni a Sportklub a Brassói Corona ellen.

A második meccs fokozott izgalmakat tartogatott.

A két csapat szakvezetése semmit nem változtatott a keretek összeállítása során. Csupán a Corona húzott egyet, vagyis Tőke helyett Polc kezdett.  Az első korongbedobástól kezdve pikáns volt a hangulat a jégen.

Jóformán el sem kezdődött az összecsapás és Tousignant, illetve Wilson megtalálták egymást. Utóbbi gyorsan lerendezte az ökölpárbajt, majd mehettek 2+2+10 perc erejéig pihenni. Rögtön a bunyót követően vezetéshez jutott a Corona. A Sportklub védelme elaludt és ezt Tranca Dani használta ki. Alig fél perc múlva már kettő volt közte. Az újabb kihagyást Molnár Zoltán büntette. A kedélyek nem igazán csillapodtak és a Sportklub sem akart helyrerázódni. Sőt még kettős emberelőnyben sem jött össze semmi. Polc parádézott ekkor a brassói kapuban. Egyenlő létszám mellett újra a Corona kezdett dominálni. A hazai csapat nem kapta a játékát, majd egy újabb ökölpárbaj bontakozott ki Láday és MacFadden között. A hajrához közeledve a Corona feltette az i-re a pontot: Finucci góljával már három volt közte.

A második felvonás elején Yellow Horn kihagyott egy szólót, majd megint a vendégek percei következtek, de László Arni ezúttal tette a dolgát. Öt perc kellett elteljen, hogy a Sportklub életre keljen. Ekkor egyértelműen uralta a játékot. Sorjáztak az akciók és Taratuhin takarásból be is talált Polcnak. A hazai rohamok nem csillapodtak, de elég volt egy újabb megingás és újfent három volt közte.

A záró felvonás sem indult jól hazai szempontból. Finucci a félpályáról talált be a csíki kapuba… A kék-fehérekben viszont volt tartás. Nem is kicsi! Yellow Horn és Becze góljaival visszajöttek a meccsbe. Sőt emberhátrányban ott volt a lehetőség az újabb gólra. Becze üres kapura üthette volna a korongot, de Polc eldobta a bárdját és megakadályozta a gólszerzést. A játékvezetők a szabályok szerint gólt kellett volna ítéljenek, de csak két perces büntetővel sújtották a brassóiak honosított kapusát. Perdöntő mozzanat volt a mérkőzés végeredményét illetően. A Sportklub lendülete megtört, köszönhetően a kiállításoknak is.

Alig több, mint három perc volt vissza és a hazaiak lehozták kapusukat. A Brassó viszont élt a helyzettel és egy üres kapus góllal eldöntötték a találkozót. Sőt az utolsó szó is az övék volt. Bors állította be a végeredményt.

Erste Liga / Román bajnokság
Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 3–7 (0–3, 1–1, 2–3)
Gólszerzők:
Taratuhin (34.), Yellow Horn (46.), Becze (48.), illetve Tranca (2.), Molnár Z. (3.), Finucci (13., 41.), Mihály (39.), Wilson (57.), Bors (58.).

Mestermérleg
Hozó Levente, másodedző, SC Csíkszereda: – Felhívtuk a csapat figyelmét arra, hogy a tegnapi meccs után nekünk fog esni a Brassó, de még így is megleptek az első öt-hat percben mutatott kemény játékukkal. Megbeszéltük, hogy ne adjunk lehetőséget az ellentámadásra, ennek ellenére sok elvesztett korongot ajándékoztunk oda nekik. A második harmadban voltak lehetőségeink a felzárkózásra, de az emberelőnyöket sem tudtuk sajnos kihasználni. Ma az ellenfelünk jobb volt. Egyértelmű győzelmi szándékkal megyünk a két brassói meccsre.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brassó: – Néhány változást eszközöltünk a ma esti mérkőzésre abban a reményben, hogy sikerül az első pillanattól erőteljesen jégkorongozni. Gyorsan vezetést szereztünk, onnantól pedig már nem volt gond a játékunkkal. Számítottunk rá, hogy az utolsó harmadban minden egy lapra feltéve fog nyomást gyakorolni a Csíkszereda, de kitartottunk és fontos pontokat gyűjtöttünk. Ma este már előjött a fizikai játék is, személy szerint hazai pályán még keményebb meccsekre számítok.

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei