24 pontból 20 a Brassóé


Negyedszerre is elvérzett a Csíkszeredai Sportklub.

Véget ért a Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub négymeccses párharc, amely kevés csíki örömre szolgált okot.

A párharcok úgy az Erste Ligába, mint a román jégkorong-bajnokságba is beleszámítottak ezért minden mérkőzés dupla fontosságú volt a párharc során. Ritka, hogy egy egy csapat az alapszakasz során egymást követően négyszer nézzenek farkasszemet, de a járvány okozta bonyodalmak nem kerülték el a két párhuzamosan futó bajnokságot sem.

A párharcok sora Csíkszeredában kezdődött, ahol az első meccsen a kék-fehérek az utolsó pillanatban engedték ki a kezükből a hárompontos győzelmet. Ezt követően a második és a harmadik meccsen a Brassói Corona behúzta a győzelmeket. A második csíki meccsen simán hozták a győzelmet, míg az első brassói összecsapáson, a sok bírói hiba ellenére, a sárga-kékek maximálisan kihasználták a vendégek megingásait.

A negyedik meccsre gyakorlatilag nem volt amivel meglepjék egymást a felek. A kérdés az volt, hogy erőnlétileg és fejben ki fogja jobban bírni a hatvan percet. Utóbbi megállapításra a Brassóra lett igaz.

A gyors gól ezen a meccsen sem maradt el, Fowlie szerzett vezetést a hazaiaknak. A Sportklub lőtt némileg többet kapura, ám egyenlítenie nem sikerült. A harmad hajrájában Molnár Zoltán 2+10 percet kapott, aztán a végén Becze és Dame-Malka akadt össze.

A második felvonás is gyors brassói gólt hozott, késleltetett kiállítás alatt Bors talált be. A szeredai szépítés a 25. percben jött el, Loginov volt eredményes emberelőnyben. Ezen a meccsen is jól működött a speciális játék, a Corona is élt következő fórjával, Gliga talált be. Ezen játékrészben a Sportklub szétesett csapat képét mutatta. Rengeteg pontatlanság volt a játékukban.

Sőt, a harmadik harmadból bő fél perc telt el, amikor McFadden tovább növelte a hazaiak előnyét, szintén egy kiállítás után. A Sportklub becsületére váljon: nem adták fel a harcot a háromgólos hátrány ellenére sem. Ennek pedig meglett a gyümölcse: Rokaly Norbert, majd Becze emberelőnyös góljával minimálisra csökkentette a különbséget az utolsó két és fél percre. A kapust is lehozták a vendégek, ám az egyenlítő találat elmaradt.

A két erdélyi együttes négymeccses sorozatán a Brassó 20, a Sportklub 4 pontot gyűjtött a két bajnokságban. A két csapat között kilenc pont a különbség.

Az éllovas Brassó szerdán a Dunaújvárossal, a Csíkszereda pedig az FTC-vel játszik majd.

Erste Liga / Román bajnokság
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 4–3 (1–0, 2–1, 1–2)
Gólszerzők:
Fowlie (3.), Bors (22.), Gliga (37.), MacFadden (41.), illetve Loginov (25.), Rokaly N. (48.), Becze (58.).

Mestermérleg
Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: – Úgy gondolom, megúsztuk ezt a meccset, a Csíkszereda jó csapat, sok helyzetük volt, szerencsére a kapusunk nagyszerűen teljesített, meccsben tartott minket. Az egész csapat jól játszott. Örülünk a három pontnak, és most kapnak a srácok egy kis pihenőt.

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszereda: – Nem azt az eredményt értük el, amit szerettünk volna, mert az ellenfél szerezte az első gólt, és bár gyorsan reagáltunk és sok helyzetet dolgoztunk ki, nem tudtunk fordítani. Ahogy tegnap is mondtam, a Brassó egy olyan csapat, amely minden esélyt kihasznál, és ezt tette most is. Nem találtuk meg a módját, hogy több gólt szerezzünk, bár a végén közel voltunk az egyenlítéshez. A végéig harcoltunk, de az eredmény az ellenfélnek kedvezett.

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei