Világbajnokság nélkül maradt Csíkszereda


Egy évet halasztanak.

Csíkszereda adott volna otthont a CONIFA (Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége) női világbajnokságnak, amelyet viszont a járványügyi helyzetre való tekintettel töröltek. Talán majd jövőre.
 
A koronavírus-járvány okozta túl sok kockázat miatt a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége (CONIFA) törölte az első női világbajnokságot, melynek helyszíne idén nyáron Csíkszereda lett volna – adta hírül az FK Csíkszereda hivatalos honlapja. A törlés okairól Wenczel Kristóf, a CONIFA alelnöke elmondta:
 
„Hivatalosan töröltük a világbajnokságot, jövőre ismét nekifutunk a rendezésnek. A helyszín változatlan marad, továbbra is Csíkszeredában képzeljük el a tornát. Van egy évünk rendesen összerakni és megszervezni a világbajnokságot, és amennyiben kibővítjük a mezőnyt, akkor további székelyföldi városokat is bevonunk a szervezésbe. A koronavírus-járvány a legfőbb oka a törlésnek. Elméletileg lett volna lehetőség arra, hogy oltási igazolvánnyal játsszanak a lányok, nézők nélkül – ennek így sok értelme nem lett volna. Továbbá nem tudtuk bevállalni azt a kockázatot, hogy ha történik egy megbetegedés, akkor miképp izoláljuk az esetet, milyen forgatókönyvek szerint zajlik tovább a torna” – mondta Wenczel Kristóf.
 
Mint, ismert az első női CONIFA világbajnokságnak Csíkszereda és azon belül az FK Csíkszereda lett volna a házigazdája, reméljük jövőre sikerül megszervezni.
 

A rovat legfrissebb hírei