A Sepsi továbbra is képtelen legyőzni a CFR-t, élre állt a „vasutas”


Nagy küzdelem jellemezte a találkozót, amelyet egy büntetőt döntött el.

 A román labdarúgó bajnokság élvonalának élére állt a Kolozsvári CFR együttese, miután szerda este 1-0-ra nyerni tudott a Sepsi otthonában. A találkozó a várakozásoknak megfelelően nagy küzdelmet hozott, a három pont sorsáról Ciprian Deac büntetője döntött a szünet előtti percekben.

Nem a legjobb formában várta a címvédő elleni összecsapást a szentgyörgyi gárda, amely ezt megelőző három mérkőzésén mindössze egyetlen gólt szerzett. Mi több, legutóbbi négy bajnokiján képtelen volt nyerni a piros-fehér együttes. És ha mindez nem lett volna elég a negatív előjelekből, a CFR a Liga 1 egyetlen csapata, amelyet a Sepsi még soha nem tudott megverni.

A meglehetősen eseménytelen első félidő legnagyobb lehetősége a hazaiak előtt adódott, de Pavel Safranko fejesét Giedrius Arlauskis védeni tudta. A szlovák csatárral kapcsolatos hír, hogy a szezon végén elhagyja a Sepsit és a dél-afrikai Mamelodi Sundowns együttesében folytatja pályafutását.

Amikor már úgy tűnt, gól nélkül ér véget az első játékrész,  Radoslav Dimitrov kézzel blokkolt egy szabadrúgást saját tizenhatosán belül, Kovács István játékvezető büntetőt ítélt, Ciprian Deac pedig megszerezte a vezetést a vendégeknek. Niczuly Roland kapus jó irányba vetődött ugyan, de balszerencséjére a labda átpattant a keze fölött…

A szünet után Fülöp Lóránd az öltözőben maradt, mint ahogy a vendégeknél Arlauskis kapus, aki kisebb sérülést szenvedett, így Cristian Balgradean vette át a helyét. Akinek nem sok dolga akadt. A második félidő legnagyobb gólszerzési lehetőségét Marius Stefanescu puskázta el, aki remek bokamozdulattal küldte el a labdát a kapus, de a kapu mellett is…

A „vasutas” ugyanúgy 1-0-ra nyert tehát, mint a két csapat legutóbbi mérkőzésén, szintén Sepsiszentgyörgyön január közepén. A címvédő remek formában van, legutóbbi tíz találkozójából hetet megnyert, kilencen még gólt sem kapott. Ezzel szemben a Sepsi immár 5 mérkőzés óta nyeretlen, mi több, a 2021-es évben 17 bajnokiból csak hármat tudott megnyerni.

Győzelmével a 38 pontos CFR pillanatnyilag átvette a vezetést a tabellán a 36 pontos FCSB előtt, amely azonban csütörtökön játszik a Clinceni vendégeként. Mivel a Craiova csak 1-1-es döntetlent ért el Botosani-ban, így 31 pontjával leszakadni látszik az élen haladó duótól. A Sepsi tartja negyedik helyét 24 ponttal, míg a Botosani és a Clinceni 22 ponttal áll a felsőházi rájátszás utolsó két helyén.

 fotó: https://www.facebook.com/osksepsi

A rovat legfrissebb hírei