Győzelemmel jubilált a Sepsi kapujában Niczuly


Izlandi duplával élre ugrott a címvédő Kolozsvár.

A felsőházi rájátszás két erdélyi csapata nyitotta a negyedik fordulót szerdán a román labdarúgó élvonalban. Mind a Sepsi OSK, mind a Kolozsvári CFR fontos győzelmet aratott, ráadásul úgy, hogy még gólt sem kapott.

Különleges mérkőzés volt a Clinceni elleni találkozó Niczuly Roland számára, 100. alkalommal állt ugyanis a piros-fehérek kapujában az élvonalban, aminek apropóján Diószegi László klubtulajdonos köszöntötte a találkozó elején a kézdivásárhelyi kapust. Aki valószínűleg azért jobban örült csapattársai ajándékának, a Sepsi ugyanis Bryan Nouvier 38. percben szerzett góljával megnyerték az amúgy nem túl eseménydús mérkőzést. A francia pazar passzt kapott a télen a Csíkszeredától igazolt Eder Gonzaleztől, egyedül maradt a kapussal és nem hibázott. A 90. percben Gabriel Vasvari bő 40 méterről eresztett el egy sistergő lövést, de Andrei Ureche kapus léc fölé tornázta a labdát.

A találkozón Kovács Lóránt a 63. percben lépett pályára, Tamás Nándor pedig végig a kispadon ült.

A nap másik találkozóján a Kolozsvári CFR a Botosanit fogadta – és győzte le Runar Sigurjonsson 25. és 28. percben szerzett góljaival. A télen igazolt izlandi középpályás az előző fordulóban, a Craiova ellen szerezte első gólját a kolozsváriak színeiben - ha tartja a sormintát, a FCSB nem sok jóra számíthat hétfőn a csúcsrangadón.

Giedrius Arlauskis és Cristian Balgradean sérülése miatt a lengyel Grzegorz Sandomierski védte a kolozsvári kaput, aki, ahhoz képest, hogy ősszel második, jelenleg pedig harmadik számú kapus, immár 9. bajnokiján állt a kapuban ebben a szezonban. Cseréje a Botosani ellen a 21 éves Rares Morariu volt.

A találkozó sajnos kisebb tömegverekedéssel ért véget, a játékvezető pedig kénytelen volt piros lapot felmutatni a két kakaskodónak, a kolozsvári Iasmin Latovlevicinek és a botosani Mahmud al Mavasnak. Mindez azzal kezdődött, hogy a vendégek szíriai légiósa nehezen viselte, hogy Adrian Paun két kézzel lerántotta őt.

Győzelmének köszönhetően a CFR ismét megelőzte a listavezető FCSB-ét, amelyre rendkívül nehéz csata vár csütörtök este Craiován. A Sepsi újabb sikerével kezdi bebetonozni negyedik helyét – de ha így folytatja, még a dobogó sem jelent elérhetetlen célt.

A rovat legfrissebb hírei