Ezzel a potyával került közelebb a címvédéshez a CFR Videóval


Megtartotta előnyét a csúcsrangadó után is a kolozsvári „Vasutas”!

Nem kevés szerencsével, de maradt a román labdarúgó élvonal bajnoki tabellájának első helyén a Kolozsvári CFR csapata, miután a csúcsrangadón 1-1-es döntetlent ért el a FCSB otthonában. Az erdélyiek pontszerzéséhez kellett Andrei Vlad kapus hibája a ráadás perceiben.

A címvédő azzal a tudattal utazott el Bukarestbe, hogy a Craiova előző este meglepetésre 1-0-ra kikapott a felsőházi rájátszásban addig mind a négy mérkőzését elveszítő Clinceni otthonában. Ennek köszönhetően egy győzelemmel nem csak a FCSB-től, de a Craiovától is jelentős, már-már meghatározó módon el tudott volna szakadni (5, illetve 7 pontra), de a döntetlen is azt jelentette volna, hogy marad az élen, ráadásként pedig a Craiovával szemben még növeli is előnyét.

Mindez azonban nem nagyon látszott meg az erdélyiek játékában, a FCSB láthatóan nagyobb kedvvel és lendülettel futott ki a pályára. Egy szöglet után George Miron már a 12. percben a lécre fejelte a labdát, majd a 17. percben Florin Tanase büntetőből meg is szerezte a vezetést a hazaiak számára, miután Andrei Burca utolsó emberként szabálytalankodott ellene.

Ezt követően is a fővárosiak voltak aktívabbak és veszélyesebbek, a CFR csak a szünet előtti pillanatokban Valentin Costache szólóját követően az előző két fordulóban három gólt szerző izlandi Runar Sigurjonsson lövésénél került igazán közel a gólhoz. A szünet után ismét a vendégek kapuja előtt alakult ki tűzijáték, Giedrius Arlauskisnak kétszer is nagyot kellett védenie, majd valamivel később Razvan Oaida emelte el a labdát a litván kapus – és kapuja mellett.

Akárcsak az első játékrészben, a CFR a másodikban is a hajrában vált veszélyesebbé, Mihai Bordeianu távoli lövése a 81. percben jelezte: az erdélyiek még nem mondtak le a pontszerzésről. Ami aztán is össze is jött, a 93. percben ugyanis Ciprian Deac ívelt középre egy szabadrúgást, pontosan Burca fejére, aki a földre fejelte a labdát, Vlad kapus pedig melléütött.

Hatalmas kapushiba volt (egymást követő két fordulóban a második), amelynek köszönhetően a labdát 53%-ban birtokló, de a kapura kevésebb veszélyt jelentő CFR már-már váratlanul kiegyenlített – és komoly lépést tett zsinórban negyedik bajnoki címe felé. Öt fordulóval a vége előtt – egyben a rájátszás felénél – a kolozsváriak ugyanis 42 ponttal vezetnek, őket a 40 pontos FCSB, a 37 pontos Craiova és a 30 pontos Sepsi követi. És nincs megállás, szerdán már a Sepsi fogadja a Craiovát, csütörtökön pedig a címvédő kolozsváriak Clinceniben, a trónkövetelő FCSB pedig Botosaniban lép pályára.

fotó: www.facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei