Gyors góllal tett újabb lépést a címvédés felé a CFR – azok a „mágikus” hatodik percek


A kolozsváriak egyik alapembere bejelentette, távozik a szezon végén.

Újabb lépést tett zsinórban negyedik bajnoki címe irányába a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata, miután a felsőházi rájátszás 6. fordulójában csütörtök délután 1-0-ra nyert az Academica Clinceni otthonában.

A két csapat eddigi öt meccsét kivétel nélkül a kolozsváriak nyerték meg, akik a 6. percben máris közelebb kerültek egy újabb sikerhez: Alexandru Chipciu adott be szögletből, Andrei Burca megcsúsztatta a labdát, Catalin Itu pedig közelről betalált. Az első félidőben tovább növelhette volna előnyét a „Vasutas”, de Adrian Paun a kapufát találta el, Billel Omrani pedig elhibázta a ziccerét.

A szünet után kevés hiányzott a hazaiak egyenlítéséhez, a bolgár Cvetelin Csuncsukov már Giedrius Arlauskis kapus mellett is elvitte a labdát, mégsem tudott a kapuba találni – ismét a vendégeknek kedvezett a 6. perc (ezúttal a második félidőben).

A második játékrészben az erdélyiek nagyrészt előnyük megőrzésére koncentráltak, a végén azonban bebiztosíthatták volna győzelmüket, de Ovidiu Hoban, majd a CFR színeiben 300. mérkőzésén pályára lépő Mario Camora is célt tévesztett.

Újabb győzelmével a CFR marad a bajnoki tabella élén, ahol már 8 pont előnye van a harmadik Craiovával szemben. Egyedül a FCSB tartja vele a lépést, amely csütörtök este Botosani-ban nyert 3-1-re, így két pont lemaradással követi a címvédőt.

A clinceni találkozó után egy rossz hírt is kaptak a CFR szurkolói: a csapat alapembere, Andrei Burca bejelentette, a szezon végén elhagyja a klubot. „Remélem, bajnoki címmel a zsebemben távozhatom”, tette hozzá.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei