Szőcs vezetésével maradt Európa trónján Románia!


A román válogatott letarolta Európát, mindössze egyetlen mérkőzést veszített el.

Valósággal végigszáguldott Európán és megvédte kontinensbajnoki címét a franciaországi Nantes-ban a román női asztalitenisz-válogatott, miután a döntőben magabiztosan győzte le Portugáliát is.

Románia úgy jutott be a nantes-i döntőbe, hogy Szlovákia, Spanyolország és Franciaország ellen párharcot nem, csak szettet veszített – azt is alig négyet. Az elődöntőben aztán Lengyelország ellen Daniela Dodean Monteiro kikapott ugyan Qian Litől, ám mivel a többiek hozták a maguk párharcait, végül könnyed 3-1-el jutott be a címvédő a döntőbe.

A másik ágon a két kínai játékossal felálló Portugália az elődöntőben Magyarországot fölülmúlva vívta ki a döntőbeli részvételét – történelme során először.

A vasárnapi fináléban aztán a két évvel ezelőtt Németországot legyőzve a kontinens csúcsára érő Románia dolgát csak az első két párharcban tudta megnehezíteni a „kínai–portugál” egység. Előbb Zsieni Sao, majd Ju Fu késztette ötödik, döntő szettre Szőcs Bernadettet, illetve Dodean Monteirót, ám a végül mind a marosvásárhelyi, mint pedig az aradi lány nyerni tudott. A harmadik párharcot aztán Elizabeta Samara már simán, 3-0-ra nyerte Leila Oliveira ellen, így Románia szintén 3-0-ra legyőzte Portugáliát és 1992, 2002, 2005 és 2017 után megszerezte ötödik Európa-bajnoki címét.

A bronzérmen Magyarország és Lengyelország osztozik.

A rovat legfrissebb hírei