Továbbra is gödörben a Sepsi, Niczuly nem mindennapi gólt kapott tizenegyesből Kolozsváron


Komikus gólokkal nyert az Arad Clinceniben, Craiován maradt alul a Gaz Metan.

A Rapid (na meg az AZ Alkmaar) elleni vereséget követően ismét nyerni tudott a Kolozsvári CFR a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában, megszerezve ezzel szezonbeli 11. győzelmét. A címvédő újabb „áldozata” a Sepsi volt, amely a jelek szerint képtelen kikecmeregni abból a gödörből, amelybe az első fordulót követően került. Nyert az Arad is, méghozzá rendkívül komikus gólnak is köszönhetően, míg a Medgyesi Gaz Metannak nem sok babér termett Craiován.

Két gólszerző – összesen 68 évesen. Így is össze lehetne foglalni dióhéjban a „Fellegvárban” született gólokat, a magas szám azonban akkor is meglepő, ha tudjuk: Dan Petrescu regnálása idején egyfajta erény lett a magasabb életkor a „vasutasoknál”. A két találat nem is születhetett volna másként, mint pontrúgásból. A 24. percben a Petrescu-védjegynek számító szöglet után a Sepsi korábbi csapatkapitánya, Rasid Buhenna bólintott Niczuly Roland kapujába, majd az 53. percben a 38 éves Emmanuel Culio büntetőből növelte csapata előnyét. Nem mindennapi körülmények között, hiszen Niczuly eredetileg védte a lövést, de a labda egészen elképesztő ívet véve „megkerülte” a földön fekvő kapust és átpörgött a gólvonalon – Culio segítségével.

Ilyen az, amikor semmi sem akar összejönni…

A jelek szerint ugyanis a Sepsit Cristiano Bergodi sem tudja kimozdítani a leszálló ágról. Nyilván nem elsősorban a legutóbbi négy bajnokságot megnyerő CFR otthonában várták el a szurkolók a csapat feltámadását, ráadásul a mérkőzés bizonyos részeiben fölényben is játszottak, a gólszerzési lehetőségeik is megvoltak. Ettől még a vereség az vereség, az olasz mester tehát két olyan meccsel debütál, amelyen nem tudtak pontot sem szerezni. Ráadásul Kolozsváron nagyobb is lehetett volna a különbség, amennyiben Niczuly nem véd bravúrral Billel Omrani helyzeténél a 75. percben.

A meccs krónikájához tartozik, hogy a 78. percben Mihai Bordeianu kiállítása miatt a hazaiak emberhátrányban fejezték be a találkozót, mint ahogy az is, hogy a kolozsvári oldalon Hindrich Ottó, a vendégeknél pedig Tamás Nándor végig a kispadon maradt.
Zsinórban második meccsét nyerte meg kapott gól nélkül az Aradi UTA, Bálint László György tanítványai ezúttal a sereghajtó Academica Clinceni otthonában győztek 3-0-ra. Az mérkőzés negatív hőse a hazaiak fiatal kapusa, Stefan Dobre volt. A 20 éves hálóőr a 21. percben még csak rosszul helyezkedett Ioan Hora a jobb oldali oldalvonal mellől érkező lövése (lecsúszott beadása) pillanatában (0-1), a 38. percben viszont egyenesen David Miculescu elé ejtette a már megfogott labdát, a fiatal csatár pedig nem hibázott (0-2). Azt, hogy a 45. percben csak röviden tudta kiöklözni a labdát, amire a vendégek lecsaptak, a védők ámulata mellett pedig belőtték harmadik góljukat, már említésre sem méltó…

Az első félidőben mindkét csapat eltalálta az ellenfél kapufáját és ugyan a Clinceni-nek is megvoltak a maga gólszerzési lehetőségei, az Arad magabiztosan nyert. Nem utolsó sorban az ellenfél kapusának köszönhetően…

A kormány koronavírus-járvány elleni intézkedése következtében amúgy mind a CFR, mind az UTA mérkőzését már nézők nélkül rendezték – egyedüliként Európában. Köszönjük…

A hétvégi fordulót a negyedik erdélyi gárda, a Gaz Metan nyitotta, a medgyesiek 2-0-ra kaptak ki az újonc UFC Craiova otthonában Claudiu Balan (47.) és Alexandru Raicea (90.) góljaival. Amikor Ronaldo Deaconu kihagyja az előtte adódó helyzetet és a csapattársai sem tudják gólra váltani remek asszisztjeit (mindkettőre akadt példa az első félidőben), akkor a medgeysiek szinte biztosan halálra vannak ítélve.

A Kolozsvári CFR 33 ponttal vezeti a bajnoki tabellát, megelőzve a 25 pontos CSU Craiovát és a 24 pontos FCSB-ét, míg az UTA a 6. (23), a Gaz Metan a 13. (11), a Sepsi pedig a még éppen nem kieső, 14. helyen szerénykedik mindössze 10 ponttal.

fotó: www.facebook.com/osksepsi

A rovat legfrissebb hírei