Visszaütött a kétsorozás


Meglepő gyergyói vereség.

A Gyergyói HK második magyarországi meccsén is esélyesként lépett pályára a DVTK Jegesmedvék ellen a jégkorong Erste Ligában, akiknek az utóbbi időben nem igazán megy a játék. És nagyon úgy nézett ki, hogy ezúttal sem alakul másképp.

Mozgalmasan kezdődött a meccs, a Gyergyó első fórját gólra váltotta Vincze révén, majd Bodó is betalált. A DVTK kisvártatva szépített, szintén fórból Wehrs volt eredményes a kékről. A válogatott bekk a második harmad ötödik percében is betalált, újra fórból, újra távolról. A felvonás végén kettős előnyben támadhattak a miskolciak – már másodszor a meccsen –, és Wehrs lövésébe Galanisz ért bele a kapu előtt, ezzel egyenlítve. Wehrs remeklése folytatódott, az 52. percben újra kihasznált egy emberelőnyt, így már a DVTK vezetett. A Gyergyó nem tudott egyenlíteni a kapuslehozatal után sem, Doetzel pedig üreskapus góllal lezárta a meccset.

A nap rangadóját Újpesten rendezték, ahol a házigazdák a foci csapattól „kölcsönkapott” ultrák támogatását élvezve szétlövések után legyőzték az örök rivális Ferencvárost. A nap meglepetést is tartogatott hiszen a Dunaújvárosi Acélbikák hosszabbítás után fektették két vállra a MAC-HKB Újbudát.

Eredmények, Erste Liga
Dunaújvárosi Acélbikák – MAC HKB Újbuda 4–3 (1–1, 2–2, 0–0, 1–0) – h.u.
Gólszerzők:
Szűcs (1., 64.), Lőczi (26.), Bubnov (37.), illetve Schlekmann (6., 38.), Izacky (30.).

DVTK Jegesmedvék – Gyergyói HK 5–3 (1–3, 2–0, 2–0)
Gólszerzők:
Wehrs (8., 25., 52.), Galanisz (39.), Doetzel (60.), illetve Vincze P. (6.), Bodó (7.), Orbán (19.).

Újpest – Ferencváros-Telekom 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0) – sz.u.
Gólszerzők:
Kovács (43.), Suter (65. - GWS), illetve Nagy G. (37.).

Fotó: ersteliga.hu
 

A rovat legfrissebb hírei