A tartalékos Fradi nem volt akadály


Nagy lépést tettek a csíkiak az alapszakasz győzelem felé.

Mindhárom erdélyi csapat hazai pályán volt érdekelt a jégkorong Erste Ligában. Nagyon fontos hétvége kezdődött a csúcsrangadó Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom összecsapással.

Csíkszeredában rendezték a forduló rangadóját, ahol a Ferencváros tette látogatását. A hazai oldalon Taratuhin mellett a régebb óta hiányzó Részegh, Papp, Kubat, vagy épp Bíró Tamás sem öltözött. A túloldalon valamivel hosszabb volt a hiányzók névsora, kezdve Arannyal, Somogyival, Hajóssal, Hegyivel, Kógerrel, vagy épp Farkas Lőrinczel.

A hiányzói ellenére keményen állta bele a meccsbe a Ferencváros, annak ellenére, hogy rögtön az első percben Becze szólót rontott. A nyolcadik percben egy emberelőny végén Stach volt eredményes. Valamivel aktívabb volt a Sportklub, de a felek a biztonságos hokira törekedtek. A második felvonás elején harmadik előnyéből újfent eredményes volt a Sportklub, Sofron révén. A meccs feléhez közeledve MacFadden távoli bombája beakadt. Innentől kezdve a Fradi volt veszélyesebb és Adorján több nagy védést kellett bemutasson. A záró felvonásra nyílt maradt a meccs, amelyet végül Lapenkov gólja döntött el. Ekkor megtört a vendég csapat és már nem volt erejük visszajönni a meccsbe. Ennek ellenére megpróbálkoztak a kapuslehozatallal, amely visszafelé sült el.

Gyergyószentmiklóson a GYHK sem számíthatott könnyű meccsre a jó formában levő és az utóbbi napokban megerősödő DVTK-val szemben. A hazai csapat jobban kezdett és 10 perc után kettővel mentek. A vendégek viszont szívósan kapaszkodtak. Előbb szépítettek, majd a második felvonásban a vezetést is átvették. A GYHK újítani tudott és a záró felvonás elején egyenlítettek, majd a hajrában előbb emberelőnybe találtak be, majd üres kapura, eldöntve a három pont sorsát.

Brassóban a Corona valósággal lesöpörte a pályáról a ligautolsó Titánokat és sima hétgólos győzelmet könyvelt el.

Erste Liga, eredmények
Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom 4–1 (1–0, 1–1, 2–0)
Gólszerzők:
Stach (8.), Sofron (25.), Lapenkov (49.), Péter B. (60.), illetve McFadden (27.).

Brassói Corona – Titánok 8–1 (2–1, 3–0, 3–0)
Gólszerzők:
Csernyuk (3.), Huard (17., 53.), Schaber (32., 58.), Valchar (35.), Molnár Zs. (37.), Gliga (54.), illetve Kóger (15.).

Gyergyói HK – DVTK Jegesmedvék 5–3 (2–1, 0–2, 3–0)
Gólszerzők
: Vincze P. (8., 58.), Silló (10.), Bodo (45.), Saari (60.), illetve Seto (19.), Parnham (31.), Hajnik (38.).

MAC HKB Újbuda – UNI Győr ETO HC 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)
Gólszerzők:
Goloha (8.), Djumics (18., 37.), Ritter (58.), Páterka (30.).

Fotó: ersteliga.hu / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei