A GYHK is két vállra fektette a Fradit


Szinte ellazsálta a három pontot a Sportklub.

A Titánok két góllal is vezettek a címvédő otthonában, végül a Csíkszereda fordítani tudott. A Gyergyó a Fradot, a Brassó a DVTK-t verte, míg a DEAC Dunaújvárosban nyert.

A Ferencváros legyőzését követően a Titánok voltak az alapszakasz első helyezett csíkiaknak az ellenfele. A sereghajtó Titánok ellen jól is indult a meccs, de a kék-fehérek kétgólos előnyük tudatában elkényelmesedtek. A vendégek egyenlítettek, hogy a második harmadban kétgólos előnyre tegyenek szert. A Sortklub újított és három perc leforgása alatt fordított, de a vendégek nem adták fel és a második harmadot góllal zárták. 5–5-ös döntetlenről kezdték a záró játékrészt, amikor a Sportklub összekapta meg. Láday duplájával megnyugtató kétgólos előnyre tett szert, amelynek köszönhetően végül behúzták a meccset.

Gyergyói HK-hoz a Ferencváros látogatott, ahol a házigazdák az első harmadban mutatott remek játékuknak köszönhetően eldöntötték a három pont sorsát, háromgólos előnyre téve szert, amelyet a későbbekben még megtoldottak egyel. A gólok közül a harmadik találat igáz parádésra sikeredett, amely Vincze Péter nevéhez fűződik. Minden bizonnyal a hét találata lesz az Erste Ligában. A hiányos kerettel érkező Fradi ugyan gólt tudott szerezni, de nem maradt ereje a további zárkózásra.

A nap rangadóját végül Brassóban rendezték, ahol a DVTK Jegesmedvék vendégeskedett. A DVTK háromszor tudott egyenlíteni a brassói vezetés után – Mattyasovszky két gólt lőtt –, de utána két emberelőnyből is gólt lőttek a hazaiak. Walker találata még visszahozta a reményeket, a végén a kapust is lehozta Tokaji Viktor, de az ötödik gól nem jött össze. A Brassóból MacDonald duplázott.

A kék-fehérek győzelmeikkel megerősítették első helyüket és előnyük a második helyezett Újpesttel szemben 11, míg a harmadik Fradival szemben 12 pont. A GYHK 65 egységével stabilizált negyedik helyét és két pontra van a Ferencvárostól úgy hogy két meccsel kevesebbet játszott. Vesztett pontok tekintetében a GYHK a második a tabellán. A Brassó pedig megtartotta ötödik helyét, amelyért a MAC HKB Újbudával lesznek nagy harcba.

Erste Liga, eredmények
Csíkszeredai Sportklub – Titánok 8–6 (2–2, 3–3, 3–1)
Gólszerzők:
Szkacskov (2.), Részegh T. (6.), Láday (35., 41., 42.), Sofron (37.), Stach (38.), O’Connor (51.), illetve Dudkin (14.), Ambrus Cs. (18., 46.), Mayer (24.), Keceli-Mészáros (28.), Jábor (38.).

Gyergyói HK – Ferencváros-Telekom 4–1 (3–0, 1–0, 0–1)
Gólszerzők:
Császár (12.), Sylvestre (18.), Vincze P. (19., 25.), illetve Tóth A. (55.).

Brassói Corona – DVTK Jegesmedvék 5–4 (1–0, 2–2, 2–2)
Gólszerzők:
MacDonald (5., 37.), Valchar (34.), Gliga (43.), Csernyuk (53.), illetve Mattyasovszky (23., 42.), Walker (36., 53.)

Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni DEAC 3–7 (1–2, 0–1, 2–4)
Gólszerzők:
Pinczés (7.), Németh P. (51.), Lescovs (56.), illetve Dalecky (5.), Sági (9., 49.), Szmimov (29.), Spirko (44.), Almási (46.), Hári (53.).

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei