Az átigazolás, aminek a CFR örülhet, a Fradi viszont már kevésbé


Csapatot és országot vált az örmény labdarúgó bajnokság legutóbbi szezonjának gólkirálya.

Elhagyja az örmény Pjunyik Jereván együttesét és a kazah Tobol Kosztonajban folytatja pályafutását az elefántcsontparti Serges Deblé. Hogy ez miért érdekes számunkra? Nos, a Pjunyik a Kolozsvári CFR, a Tobol pedig a Ferencváros ellenfele lesz a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

A 32 éves Deblé pályafutása elején olyan jó nevű együttesekben is szerepelt, mint a francia Nantes vagy az angol Charlton Athletic, majd megjárta az orosz, a dán, a kínai és a Hong-kong-i bajnokságot is. Az örmény pontvadászat legutóbbi idényében 32 meccsen 22-szer volt eredményes.

A Pjunyik a bajnoki cím ellenére nagytakarítást tart, nem kevesebb, mint 14 labdarúgó távozott a nyáron, helyükre pedig egyelőre négyen érkeztek: az ukrán Szerhij Vakulenko (28 éves), a nigériai Yusuf Otubanjo (29 éves), az iráni Milad Dzsahani (33 éves) és az örmény David Davidjan (24.) Érdekesség, hogy legfőbb üzletpartnere az Ararat-Armenia együttese volt: ketten érkeztek onnan és hárman távoztak oda.

A Pjunyik július 5-én, kedden fogadja a Kolozsvári CFR együttesét, míg a visszavágó 13-én, szerdán lesz a „kincses városban”.

A Tobolnál ezzel szemben kevés volt a mozgás – talán mert ott javában zajlik a tavasz-őszi rendszerű bajnokság: két távozó mellett Deblé, valamint Timur Akmurzin kapus (24) érkezett a Szpartak Moszkva második csapatától.

A Tobol július 6-án, szerdán fogadja a Ferencvárost, a visszavágó pedig 13-án, szerdán lesz az Üllői úti Groupama Arénában.

fotó: fcpyunik.am 

A rovat legfrissebb hírei