Új névvel, vasutas rangadóval kezdődik a bajnokság


Az utóbbi években nem látott számú, öt erdélyi csapat szerepel majd az élvonalban.

Új névvel, immár nem Liga 1, hanem Superliga néven július 15-én kezdődik a román labdarúgó bajnokság 105. idénye, derült ki a sorozatot kiíró Professzionális Labdarúgó Liga pénteki sorsolásán, ahol kialakult a 30 fordulós alapszakasz programja.

Hogy mennyire lesz szuper ez a liga, az majd kiderül, az mindenképpen örvendetes, hogy az utóbbi években nem látott számban, összesen öt csapat képviseli majd Erdélyt: a címvédő Kolozsvári CFR, a Román Kupa legutóbbi győztese, a Sepsi OSK, a 6-szoros bajnok Aradi UTA, valamint két újonc, a Kolozsvári Universitatea és a nagyszebeni Hermannstadt.

A bajnokság tehát július 15-én kezdődik és november 13-ig tart, ekkor ugyanis december 3-ig megszakad a katari világbajnokság miatt. Szürreális módon december 3-tól 18-ig folytatódik majd a pontvadászat, aztán következik a téli szünet, ami január 22-ig tart. Az alapszakasz március 12-én ér véget a tervek szerint.

Ez lesz az első szezon, amelyben videóbírót is alkalmaznak, sőt, a VAR már a július 9-én sorra kerülő CFR – Sepsi Szuperkupa-döntőn bemutatkozik.

Az első fordulóban az erdélyi együttesek még elkerülik egymást, de máris két komoly rangadóval kezdődik a szezon: a címvédő Kolozsvári CFR a szezonnak nagy célokkal nekivágó, 100. születésnapját méltó szerepléssel megünnepelni kívánó bukaresti Rapidot fogadja, míg a Sepsi a Bálint László által edzett bronzérmes CSU Craiovához látogat. Az UTA Arad az Arges vendége lesz, a Kolozsvári Universitaeta az ezüstérmes FCSB-hez látogat, a Hermannstadt pedig a Miovenit fogadja.

A Superliga 2021 – 2022-es szezonjának programját ide kattintva nézheted meg!

fotó: www.facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei