Gyergyói siker az első székely rangadón


Döntő volt a speciális játék.

A közel másfél hetes válogatott szünet előtt a Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub feszült egymásnak a jégkorong Erste Ligába, valamint a román bajnokságba kiírt összecsapáson. A csapatok ellentétes jelekkel érkeztek a találkozóba és ez meg is látszott az eredményen.

A hazai oldalon nevezték Csiszer Ádámot, míg a túloldalt hiányzott Péter Balázs. Visszafogott hokival kezdtek a csapatok, majd a 9. percben Bodó egy vendég védelmi megingást használt ki. Becze azonnal egyenlíthetett volna, nem tette, miként a kék-fehérek nem éltek az első fór adta lehetőséggel sem. Hogy aztán Haaranen pofozzon be a ketrecbe egy lecsorgót.

A második felvonás elején a Sportklub sorra kapta az előnyöket, de nemhogy élni nem tudtak ezekből, hanem még gólt is kaptak. Viszont az ötödik előnyt már sikerült gólra váltani és Sofron szépített. A sansz továbbra is a kék-fehéreknél volt, de sorra maradtak ki az előnyös lehetőségek. Nem úgy a túloldalin, ahol Vincze Péter élt az első gyergyói lehetőséggel.

A záró harmadra háromgólos hazai előnnyel fordultak a csapatok. A Sportklub újfent megkapta a lehetőséget a szépítésre. De mindkét előny kimaradt, hogy végül egyenlő létszám mellett szülessen meg a második. A meccset végül Vincze Péter zárta le, aki második előnyös góljával eldöntötte a nyitott kérdéseket.

A GYHK 4:39 percet játszhatott előnyben, amely időszak alatt két gólt szereztek, míg a túloldalt a kék-fehérek 15:20 perc előny alatt csak egy gólt, sőt előnyben még gólt is kaptak.

Az Erste Ligában a nemzetközi szünet okán pihenőt tartanak. A bajnokság jövő hétvégi első játéknapján a Sportklub fogadja a GYHK-t. Időközben viszont román bajnoki meccsek vannak terítéken.

Erste Liga, eredmények
Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub 5–2 (2–0, 2–1, 1–1)
Gól: Bodó (9., 26.), Haaranen (17.), Vincze P. (37., 52.), illetve Sofron (37.), Kubát (48.).

Ferencváros-Telekom – Debreceni DEAC 0–4 (0–1, 0–1, 0–2)
Gól: Vokla (14.), Révész (25.), Sági (49.), Dalecky (57.).

DVTK Jegesmedvék – BJAHC 2–3 (1–1, 1–0, 0–2)
Gól: Razumnyak (14.), Galajda (35.), illetve Tóth R. (9.), Garát (44.), Elo (55.).

Dunaújvárosi Acélbikák – Újpest 7–4 (3–0, 2–2, 2–2)
Gól: Léránt (1.), Szabó (11.), Brus (17.), Somogyi (22., 31., 60.), Szalma (51.), illetve Pereszunko (33., 39.), Balogh (54.), Németh (57.).

Fotó: ersteliga.hu
 

A rovat legfrissebb hírei