A Nagyszeben hiába állt fel két gólos hátrányból, mégis nyert a Kolozsvár


Az első fél órában már három gólnál jártak a csapatok, azután sem álltak le.

A Katarban zajló világbajnokság árnyékában szerda este letudta egyik elhalasztott mérkőzését a Kolozsvári CFR, amely idegenben 3-2-re legyőzte a Hermannstadt együttesét.

Az erdélyi derbit eredetileg a Szuperliga 6. fordulójában kellett volna lejátszani, de a kolozsváriak európai kupaérdekeltségei miatt akkor elhalasztották. A találkozó pedig igazi rangadónak bizonyult, amelyen a címvédő villámgyorsan két gólos előnyt szerzett Rangelo Janga duplájával (10. 26., utóbbinál a tavaly a CFR kapuját védő Karlo Letica nagyot hibázott), de az újonc még a szünet előtt szépített az időközben a román válogatottban góllal bemutatkozó Daniel Paraschiv révén (35.), akire a nyáron nem tartottak igényt a „kincses városban”.

A szünet után aztán Alexandru Oroian ki is egyenlített Paraschiv remeke passza után, de a nagyszebeniek mégis pont nélkül maradtak, mivel a 73. percben Cephas Malele megszerezte a vendégek győztes találatát.

Győzelmével a 37 pontos CFR négy egységnyire megközelítette a listavezető Farult a bajnoki tabella élén, úgy, hogy a FCSB elleni, a 9. fordulóból elmaradt rangadóját december 15-én még be kell pótolnia. Addig azonban vasárnap a Chindiával mérkőzik a Szuperliga 19. fordulójában. A Hermannstadt ezzel szemben 27 pontjával az 5., szombaton pedig a Voluntari vendégeként folytatja szereplését.

fotó: www.facebook.com/hermannstadt.fc/photos

 

A rovat legfrissebb hírei