A CFR véget vetett a kiesőjelölt nagyszerű sorozatának Videóval


Szívósan üldözi a megsemmisítő győzelmet arató listavezetőt a címvédő.

A jelek szerint párharccá szűkül a bajnoki címért folytatott küzdelem a labdarúgó Szuperligában: azt követően, hogy a 19. fordulóban a listavezető Farul 8-0-ra megsemmisítette a Botosanit, a címvédő Kolozsvári CFR 2-0-ra legyőzte a Chindia Targovistét. Az erdélyiek hátránya 4 pont a tabellán, de egy meccsel kevesebbet játszottak.

A bajnoki címvédő fogadta az élvonalban csak osztályozóval bent maradó együttest, a 2. helyezett a 9. helyezettet. Országos 1-es, mondják ilyenkor a fogadók, csakhogy a vendégek egészen elképesztő formában érkeztek Kolozsvárra: mióta Toni Petrea leült a kispadjukra, még nem kaptak ki és 8 bajnokiból ötöt megnyertek.

Hiába tett csodát a piros-kékekkel Petrea, a jelek szerint a kolozsváriak pontrúgásaira ő sem találta meg az ellenszert: a 17. percben Ciprian Deac ívelt középre szögletből, egyenese Denis Kolinger fejére. A Horvát védő megszerezte szezonbeli első gólját, amely csapata 14. pontrúgásból elért találata volt. A 32-ből.

A vezetés megszerzését követően az első félidőben nem sok érdemleges történt, a szünet után pedig Claudiu Petrila lépett elő főszereplővé. A kolozsváriak 22 éves támadója előbb egy remek távoli lövéssel dolgoztatta meg Catalin Cabuzt, aki bravúrral védett, majd közelről kapu mellé fejet, végül pedig kiharcolt egy büntetőt. Amit Cristian Manea értékesített a 80. percben.

Simone Scuffetnek szinte semmi dolga nem volt a hazai kapuban, egyedül Cristian Negut távoli löketét kellett a léc fölé tolnia a lefújás előtti percekben.

A CFR megszakította tehát a Chindia remek sorozatát és 40 pontjával követi a 44 pontos Farult. A következő fordulóban a kolozsváriak a mumus Botosani-hoz látogatnak, majd jöhet a FCSB elleni, korábbról elhalasztott rangadó…

A pénteken az UTA otthonában 4-1-re nyerő Sepsi győzelme ellenére pillanatnyilag lecsúszott a felsőházi rájátszást jelentő helyekről és 28 ponttal a 7. helyen áll, egy hellyel és egy ponttal megelőzve a Voluntari otthonában 3-0-ra alulmaradó nagyszebeni Hermannstadtot. A 18 pontos Kolozsvári Universitatea, amely ebben a fordulóban 2-0-ra kikapott a Petrolultól és 17 pontos Arad a 14. és a 15. helyen a bennmaradásért küzd.

fotó: www.facebook.com/cfr1907
 

A rovat legfrissebb hírei