Szinte elszórakozta négygólos előnyét a Sportklub


Hihetetlen meccs Csíkszeredában.

Tizenhárom perc után négy góllal is vezetett a Csíkszeredai Sportklub, ám végül annak kellett örvendenie, hogy a hosszabbításban otthon tudta tartani a bónuszpontot az Újpest ellen a jégkorong Erste Ligában. A Gyergyói HK megerősítette első helyét.

Kiélezett küzdelem zajlik a jégkorong Erste Liga egyenes ági rájátszásába kerüléséért, amelyért a Csíkszeredai Sportklub, a Ferencváros-Telekom, valamint a Debreceni DEAC küzd. A címvédő kék-fehérek papíron kötelező győzelem elé néztek a biztos alsóházas Újpest ellen.
A találkozó pedig remekül indult hazai szempontból, hiszen a 13. percben már négy góllal vezettek a csíkiak. A második harmadtól kezdve a kényelmesen hokizó Sportklub ellen kezdett éledezni az Újpest és a záró felvonásra már csak két gól volt a különbség. A záró harmadban pedig tovább csökkent a különbség, sőt az 55. percben a vendégek átvették a vezetést. Ekkor megrázta magát a Sportklub és a kapuslehozatallal egyenlítettek, majd a hosszabbításban Stach behúzta a bónuszpontot.
A GYHK a Debrecent fogadta és egy szoros meccsen 4–3-as győzelemmel megerősítette első helyét a tabellán, míg a Brassói Corona a Ferencvárost fektette két vállra 2–1 arányban.
 

A rovat legfrissebb hírei