Megszabadult két ballaszttól a CFR


A két játékos összesen 6 bajnoki címet nyert, most kölcsönben távoznak.

Bogdan Tiru, Ermal Krasniqi, Andrei Peteleu és Anton Maglica érkezés után a Kolozsvári CFR igyekszik megszabadulni azoktól a játékosoktól, akikre nem számít Dan Petrescu vezetőedző: kedd délután Sergiu Bus és Catalin Itu távozását is bejelentette az egyesület. Mindkét labdarúgó a szezon végéig, kölcsönben hagyja el a „Fellegvárat”.

A 30 éves Sergiu Bus a kolozsváriak saját neveltje, a Gyulafehérvár, a Marosvásárhely, a Medgyes, a Brassói Corona, az Astra, a FCSB és a CFR színeiben 129 meccsen 32 gólt szerzett a román élvonalban. Külföldön szerepelt az angol (Sheffield Wednesday) és az olasz (Salernitana) másodosztályban, a bolgár élvonalban pedig 59 találkozón 18-szor talált be az ellenfelek kapujába.

A CFR-rel kétszeres bajnok Bus tavaly januárban tért haza a dél-koreai Seongnam csapatától, de csak 13 mérkőzésen kapott szerepet. Ebben a szezonban 9 mérkőzésen mindössze 159 perc jutott neki. Az idény végéig a Chindia Targovistét próbálja meg hozzásegíteni a bennmaradáshoz.

Itu egykor a kolozsváriak egyik legnagyobb tehetségének számított, az U21-es szabálynak (is) köszönhetően 68 bajnokin viselte a bordó mezt, ezeken 7gólt szerzett. És nyert 4 román bajnoki címet. Miután kiöregedett az U21-es korosztályból, eltűnt a fellegváriak csapatából – legutóbb 2022 februárjában léphetett pályára. Pályafutásának a feljutásra hajtó másodosztályú Politehnica Iasi együttesénél próbál új lendültet adni a 23 éves középpályás.

Bus és Itu a CFR 4. és 5. téli távozója Jefte Betancor (Pafos, ciprusi élvonal), Adrian Gidea (Temesvári Poli) és Zé Gomes (Kolozsvári Universitatea) után.

Távozást jelentett be a Hermannstadt is: a nyáron érkező 30 éves védekező középpályás, Alexandru Rauta 19 mérkőzés után szerződést bontott és elhagyta Nagyszebent.

fotók: https://www.facebook.com/cfr1907 / https://www.facebook.com/hermannstadt.fc

 

A rovat legfrissebb hírei