Hihetetlen: öt hónap után nyert ismét az Arad! Videókkal


Két gólos hátrányból álltak fel a kolozsváriak, de a győzelmet már nem tudták kiharcolni.

A román labdarúgó SzuperLiga tavaszi idényének két meglepetéscsapata látogatott a 25. fordulóban Erdélybe: 2023 első négy fordulójában győzelmei számát megtriplázó és ebben az esztendőben még veretlen, ennek ellenére még mindig seregható Mioveni, valamint az ebben a naptári évben mind a négy meccsét megnyerő és még gólt sem kapó Botosani. Mindkét gárda kiesési rangadót vívott, előbbi Kolozsváron, utóbbi Aradon. Összesen egy pontot szereztek.

Az Universitatea győzelemmel kezdte az évet (Voluntari), majd egy értékes döntetlen (Rapid) után súlyos, 5-0-s vereséget szenvedett a FCU Craiova otthonában. A Mioveni elleni találkozó is úgy indult, hogy ebből súlyos vereség is lehet, fél óra elteltével ugyanis már két góllal vezetett a sereghajtó. A 3. percben Amine Benchaib laposan lőtt be egy szögletet, Bogdan Rusu pedig futtából vágta a hálóba a labdát, a 27. percben pedig már Benchaib volt eredményes, miután Kovács Szabolcs játékvezető a VAR-ral folytatott négy perces egyeztetés után büntetőt ítélt Dorinel Oancea kezezése után.

Ezzel együtt kevésen múlt, hogy az „U” ne egyenlítsen ki már a szünet előtt! Mamadou Thiam ugyanis, azt követően, hogy a 41. percben, kissé éles szögből hatalmas gólt bombázott a rövid felső sarokba, a 45. percben az üres kapu fölé lőtt az ötösön állva, miután Ze Gomes remek cselei és annál is szebb lövése után Alexandru Greab a szenegáli csatár elé ütötte a labdát.

A kolozsvári egyenlítő találatra végül a 71. percig kellett várni, amikor Denis Ispas laposan lőtt szabadrúgásból, mintegy 18 méterről a kapu jobb alsó sarkába.

Fülöp Lóránd a 89. percben lépett pályára a hazai csapatban, amely ugyan fel tudott állni két gólos hátrányból, de az oly fontos győzelmet már nem tudta kiharcolni.

Gyors góllal kezdődött a mérkőzés Aradon is, ahol egy egyértelmű kezezés után Stefan Milosevic váltotta gólra a megítélt büntetőt a 4. percben. Alig telt el 11 perc és már két góllal vezetett az UTA, miután Rares Pop passza után Milosevic duplázta meg önmaga és csapata góljainak számát. A 39. percben aztán Mihai Roman közeli találatával szépített a Botosani, ezzel azonban még nem ért véget a félidő: Desley Ubbink remek passza után Pop is betalált a vendégek kapujába. Ez volt a 17 éves támadó első gólja az élvonalban.

A szünet után már nem változott az eredmény, így Bálint László csapata 14 forduló után tudott ismét nyerni a SzuperLigában. Érdekesség, hogy szeptember 9-én szintén a Botosani volt az áldozat. Eddigi öt győzelmük közül kettőt a moldvaiak ellen aratták tehát az erdélyiek… Ez volt egyben az első olyan meccs, amelyen az UTA legalább három gólt lőtt április óta.

Győzelme ellenére az UTA 23 pontjával marad a tabella utolsó előtti, 15. helyén, megelőzve a 17 pontos Miovenit és egy ponttal elmaradva a Kolozsvári Universitatea mögött.

fotó: www.uta-arad.ro

 

A rovat legfrissebb hírei