Előnyben a GYHK és a Brassó


A rájátszás más kávéház.

Egy nap eltolódással az erdélyi csapatok is elkezdték a küzdelmeiket a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében.

Papíron könnyebb dolga a Gyergyói HK-nak volt, amely a selejtezőből érkező Dunaújvárosi Acélbikákat választotta a negyeddöntőre. A piros-fehérek remekül álltak bele az összecsapásba és 10 perc leforgása alatt három gólt szereztek. A vendégek ekkor kezdtek éledezni és a meccs felére izgalmassá tették a meccset és feljöttek mínusz egyre. Hogy ne legyen akkora a gond hazai oldalon a második harmad hajrájában Csaászár előnyös találattal újfent kettő volt közte. A záró felvonásra igyekezett a Dunaújváros közelebb jönni, de a GYHK érett játékot mutatott és végül egy üres kapus góllal eldöntötte az első meccs sorsát.

Brassóban igazi rangadó volt terítéken, ahol a Corona és a címvédő Csíkszeredai Sportklub találkozott. A kék-fehérek villámrajtot vettek és a harmadik percben mindössze 10 másodperc alatt kétszer is mattolták Tothot. A folytatásban is a vendégek voltak kezdeményezőbbek, de mégis a hazaiak találtak be és a védelmi megingásoknak köszönhetően 20 perc után ők mehettek egygólos előnybe. A második felvonásban egyenlő erők küzdelme zajlott a jégen, ám a Sportklub volt, amely a gólokat szerezte. Előbb Péter B. egyenlített, majd Milan vezetéshez juttatta a Sportklubot. A záró felvonásra mit sem változott a játék képe. Nyílt sisakos küzdelem zajlott a jégen. A gólcsendet Domingue törte meg előnyben. A hajrá nagy izgalmakat hozott. Az 59. percben emberelőnybe került a Sportklub, ám Schaber hátrányos gólja a brassói vezetést jelentette. A vendégek szakvezetése lehozta Adorjánt és az így kialakult emberfölényt Salló értékesítette. Jöhetett a hosszabbítás, ám az nem tartott sokáig. A 63. percben Schaber mesterhármasával eldőlt a párharc első felvonása.
A negyeddöntő további meccsein a BJAHC a záró felvonásban mutatott játékával 2–0-s előnybe került, míg Miskolcon a Ferencváros elvette a DVTK pályaelőnyét egy hosszabbításos meccsen, kiegyenlítve az összesített állást.

Erste Liga, negyeddöntő
Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák 5–2 (3–0, 1–2, 1–0)
Gólszerzők: Di Diomete (5.), Vincze P. (7.), Bodó (9.), Császár (39.), Sárpátki (59.), illetve Varga (23.), Niskanen (26.).
A párharc állása: 1–0 a GYHK javára.

Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 6–5 (3–2, 0–2, 2–1, 1–0) – h.u.
Gólszerzők: Kovács M. (12.), Schaber (16., 59., 63.), Sills (16.), Domingue (49.), illetve Stach (3.), Sofron (3.), Péter B. (24.), Milan (25.), Salló (59.).
A párharc állása: 1–0 a Corona javára.

DVTK Jegesmedvék – Ferencváros-Telekom 3–4 (1–1, 0–1, 2–1, 0–1) – h.u.
Gólszerzők: Blasko (2.), Razumnyak (50., 58.), illetve Kestila (7.), Bán (37.), Turbucz (58.), Kulmala (63.).
A párharc állása: 1–1.

BJAHC – FEHA19 5–2 (1–0, 0–2, 4–0)
Gószerzők: Elo (4.), Viikila (45.), Szita (51.), Schlekmann (55.), Garát (60.), illetve Racsinszkij (34.), Németh Z. (39.).
A párharc állása: 2–0 a BJAHC javára.

Fotó: Daniel Maximilian Milata / Maxim’s Sport / facebook
 

A rovat legfrissebb hírei