Nem lesz címvédés az Erste Ligában


Feladták az utolsó 15 percet.

A 2018/2019-es idénytől kezdve minden esztendőben ott volt a fináléban a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely időszak alatt egy ezüst- és három aranyérem volt a jutalma. Ez a sorozat az idei idényben megszakadt, miután a Brassói Corona kiejtette a kék-fehéreket a sorozat negyeddöntőjében.

MacQueen mester nem változtatott az összeállításon a pénteki mérkőzéshez képest, míg Jeff Paul ezúttal Rokalynak szavazott bizalmat a negyedik sorban. Fodor Csanád nem húzott szerelést az ötödik mérkőzésre. A kapukban Polc és Adorján kezdtek. Rögtön bekezdett a Brassó: 22 másodperc elteltével Valchar kétszer is próbálkozott, a második lövés Adorjánról Gliga elé pattant, aki nem hibázott üres kapura (1-0). A folytatásban remek tempójú oda-vissza hoki vette kezdetét, egyik hálóőr sem unatkozott, egy alkalommal Polc óriásit védett bottal. A 13. minutumban Milan gyönyörűen cselezte be magát a ketrec elé, majd rendkívül rutinosan a gólvonalon túlra húzta a pakkot (1-1). Nem sokáig örülhettek a vendégek, ugyanis kettő perccel később egy támadóharmadban elcsent korongot Valchar Schaberhez továbbított, a kanadai csatár pedig éles szögből óriási gólt ragasztott a felsőbe. (2-1). Kevéssel a harmadzáró dudaszó előtt Kóger és Schaber koprodukciója kis híján gólt eredményezett, remek játékrész után vonulhattak pihenőre a csapatok.

Sportszerű mederben folyt a találkozó, az első kisbüntetést Garciára fújták rá Soósék a 24. percben. Az emberfór rémálomszerűen alakult a csíkiak számára: Schaber ugrott ki szólóban, a brassóiak 10-esét csak szabálytalanság árán tudták hatástalanítani, így következhetett a rávezetés, amit a Corona támadója magabiztosan értékesített (3-1). Nem szegte a székelyek kedvét az újabb bekapott gól, Sofronék becsülettel rohamoztak, Polc újra kulcsfontosságú szituációkban jelentett stabilitást csapatának. Ezt követően mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a rohanásból az óriási energiákat mozgósító Sportklub jött ki jobban: Reisz középre tett korongjába Becze szúrt bele kiváló ütemben, Polc ezúttal tehetetlennek bizonyult (3-2).

A 48. percben Adorjánnak nem sikerült megszelídíteni egy kellemetlenül pattogó korongot, így a játékszer Domingue elé került, a légiós támadó nem hagyta ki a kihagyhatatlant (4-2). A bekapott gól megtörte a vendégek lendületét, az utolsó tíz percben békés mederben csordogált a találkozó, a Sportklub – néhány próbálkozást leszámítva – nem tudott komolyabb nyomást helyezni Kógerékre. Sills 1:55-tel a vége előtt megszerezte csapata ötödik találatát üres kapura (5-2), így a brassóiak magabiztos győzelemmel zárták le a párharcot a Sportklub ellen.

Erste Liga, negyeddöntő, 5. mérkőzés
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 5–2 (2–1, 1–1, 2–0)
Gólszerzők: Gliga (1.), Schaber (15., 26.), Domingue (48.), Sills (59.), illetve Milan (13.), Becze (39.).
A párharc végeredménye: 4–1 a Brassó javára.

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei