Valchar a negyeddöntő játékosa


Brassóba került ez a cím.

A jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében több kiemelkedő teljesítményt is lehetett látni. A címvédő Csíkszeredát kiejtő Brassót egy góllal és kilenc assziszttal segítette Radim Valchar, így az aranysisakos csatár lett a forduló legjobbja.

Radim Valchar 1989-ben született Karvlnában. A cseh játékos a Vitkovice utánpótlás rendszerében nevelkedett, a felnőtt csapatnál pedig egyetlen mérkőzésen szerepelt, mielőtt Észak-Amerikába költözött, hogy a juniorok között a WHL-ben próbáljon szerencsét. Összesen három szezont töltött a Portland Winter Hawks és a Lethbridge Hurricane csapatánál. Miután a WHL-ből hazatért, a cseh harmadosztályban, majd a szlovák másodosztályban játszott, és a Bardejovval kétszer is megnyerte a második vonalat. Utána Franciaországba került, a Gapben két évet húzott le, és 2015-ben aranyérmes lett. A következő idényben a finn második ligában, aztán a Bordeaux-ban játszott.

2016-ban szerződött a Csíkszeredához, és a magyar bázisú liga meghatározó csatára lett. Három évet töltött a Sportklubnál, végig 1-nél magasabb pont / mecccses átlaggal. 2019 tavaszán Erste Liga-ezüstérmes lett. Utána viszont nem játszott többet a klubban, amellyel jogi vitába keveredett. Hónapokat hagyott ki, és végül 2020 februárjában a DVTK Jegesmedvékhez került a sikeres próbajáték után, a szlovák Extraligában 14 meccsen 13 pontot gyűjtött. 2020 nyarán írt alá a Brassóhoz. Az első idényében az alapszakaszban 53, a másodikban 59 pontot szerzett, és a mostani szezonban is csapata legeredményesebbje volt 49 ponttal.

Megkapta a román állampolgárságot, öt meccsen a válogatottban is szerepelt, de vb-n még nem játszott.

A teljes interjú ITT olvasható.

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei