A CFR megmutatta, ki a góré Kolozsváron, az Universitatea sportágat tévesztett Videó


A címvédő kiütötte városi riválisát, de három büntetőből csak kettőt lőtt be.

A Kolozsvári CFR fölényes, 4:0-s győzelmével ért véget a román labdarúgó SzuperLiga alapszakasza, a bajnoki címvédő a 30. forduló zárómérkőzésén a városi rivális Universitateát ütötte ki. A különbség akár nagyobb is lehetett volna, ha Ermal Krasniqi nem hagy ki egy büntetőt a hajrában – igaz, másik kettőt értékesítettek a „fellegváriak”.

Jó formában várhatta a városi derbit a két csapat, a CFR ugyanis három győzelemmel és egy döntetlennel, az Universitatea pedig két döntetlennel és három győzelemmel a háta mögött léphetett pályára, az „egyetemisták” ráadásul utóbbi három meccsükön gólt sem kaptak.

Nem sokáig maradt azonban érintetlen a kapujuk, a 24. percben Nana Boateng bal oldali beadásába Denis Ispas nyúlt bele kézzel, a büntetőt pedig Rangelo Janga értékesítette magabiztosan. Nyolc perccel később már kettő volt a „vasutasok” előnye, miután Cristian Manea bal oldali akciója és lapos centerezése után Ermal Krasniqi pazar sarkazással lőtte be csapata második gólját.

Újabb tíz perccel később Andrei Miron ért bele kézzel a labdába, a VAR-szobában dolgozó Kovács István figyelmeztetésére a játékvezető újabb büntetőt ítélt a hazaiak javára, amit Manea varrt fel a léc alá.

A három gólos hátrányban kettős cserére szánta el magát a vendégcsapat mestere, Ioan Ovidiu Sabau, az egyik új ember pedig Fülöp Lóránd volt. A vérfrissítés majdnem meghozta az eredményét, de Ivan Goranov hiába maradt egyedül Simone Scuffettel, az olasz kapus védeni tudta lövését.

A CFR 53%-ban birtokolta a labdát, a mérkőzés pedig a biztos hazai győzelem irányába csordogált, amikor a 79. percben egészen elképesztő módon Andrei Pitian is kézzel ért a labdához saját tizenhatosán belül. Úgy tűnik, az U játékosai kézilabda mérkőzésre készültek, ám ezúttal megúszták az újabb büntetőt, Andrei Gorcea ugyanis védeni tudta Krasniqi lövését.

Ezzel együtt az Universitata nem úszta meg a negyedik gólt, a 94. percben Christopher Braun bal oldali beadását vágta 12 méterről a léc alá Daniel Birligea.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a 83. percben pályára lépett Alexandru Bota, aki az Universitatea történelmének legfiatalabb, a román élvonal történelmének pedig harmadik legfiatalabb debütálójává vált a maga 14 évével!

Győzelmével a 63 pontos CFR a második helyen zárta az alapszakaszt a 64 pontos Farul mögött, de az 57 pontos FCSB előtt. Mivel azonban a folytatásra megfelezték a pontokat, a felsőházi rájátszás 10 fordulójának a Farul és a CFR 32, a FCSB 29, a CSU Craiova 27, a Rapid 26, a FCU Craiova vagy a Sepsi pedig 20 ponttal vág neki.

Hogy pontosan ki lesz a felsőház hatodik tagja, az csütörtök este dől el, amikor a Sepsi megismételt meccsen fogadja a FCU együttesét – jó érzékkel az Európa Liga és a Konferencialiga nyolcaddöntőinek idősávjában talált helyet a mérkőzésnek a Hivatásos Labdarúgó Liga.

Ami az Universitateát illet, 34 ponttal a 11. helyen zárta az alapszakaszt. A pontok felezését követően az U 17, a Hermannstadt 16, az Aradi UTA pedig 14 ponttal vág neki az alsóháznak, amelyben a sereghajtó Mioveni 11 ponttal rendelkezik.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei